Dermatita de contact alergica din cauza tatuajului

numecod in 15 Sep 2014 18:14 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua!Acum 2 saptamani mi-am facut un tatuaj permanent si am facut dermatita de contact alergica din cauza supstantei din tus as vrea sa stiu daca e nevoie de scoaterea tatuajului pentru vindecare....Astept un raspuns.Multumesc de intelegere!!!

8 răspunsuri

- 16 Sep 2014 1:32

Am dat prima saptamana cu crema cu vitamina A si ma-m dus la farmacie cand mi-a aparut dermatita si mi-a dat o crema de bebelusi pentru iritatie....intradevar mai aveam cateva bubite pe tatuaj si de la crema de bebelusi au disparut dar cele mari nu....am 2 bube rotunde langa tatuaj ...doctora de familie a zis ca e dermatita de contact alergica si sunt alergic la supstanta din tus..ati putea dumneavoastra sa-mi recomandati o crema ceva?Ca nu vreau sa ajung la scoaterea tatuajului alte probleme ma intelegeti dumneavoastra..daca ati putea sa-mi recomandati o crema ceva....sincer ma mananca dar nu asa de puternic rar ma mananca acele bube:)Multumesc de intelegere:)

- 16 Sep 2014 2:23

Va rog sa trimiteti o poza pe adresa diana.enachescu@consultadoctorul.ro pentru a-mi putea da seama despre ce fel de leziune este si a va recomanda un tratament. 

- 16 Sep 2014 15:02

Am fost azi la un dermatolog si mi-a prescris urmatoarele medicamente:) Telfast,Orungal,Hidrocortizon si Micnozal nitrat 2%,dar nu am retinut cum sa dau cu alifiile,ca sunt 2 cum dau cu ele cu una dimineata si una seara dau pe tot tatuajul sau pe zona afectata?Multumesc de intelegere

- 16 Sep 2014 20:54

Cel mai probabil v-a spus Miconazolul dimineata si Hidrocortizonul seara, oricum nu are foarte mare importanta cand le aplicati. Miconazolul se poate aplica 1-2 ori pe zi pe toata suprafata care prezinta infectia.
Hidrocortizonul in schimb este mai special in sensul ca se aplica cea mai redusa cantitate de crema conform regulei:
-2 unităţi pentru tratamentul la nivelul mâinilor sau a piciorului
-3 unităţi pentru tratamentul la nivelul braţului şi antebraţului
-6 unităţi pentru tratamentul la nivelul coapsei şi gambei
-14 unităţi pentru tratamentul la nivelul feţei anterioare sau posterioare a trunchiului
Considerând ca unitate o cantitate de unguent având lungimea falangei distale a unui deget arătător la scoaterea din tub.
Se aplica la fel doar pe zona afectata.

- 16 Sep 2014 22:25

Multumesc mult de intelegere.

- 6 Ian 2016 23:10

Buna ziua, mi-am facut duminica(3 Ian) un nou tatuaj pe antebrat si a doua zi mi-au aparut niste bubite rosii.am tinut folie pe el seara si cand am fost la serviciu si l-am curatat mereu cu servetele fara alcool(pt bebelusi) si dupa l-am dat cu o crema Mebra cu vit A. Ieri am observat ca bubitele s-au raspandit, si ma doare mana cand o misc plus ca pare putin umflata(nu mult), am schimbat crema si m-am dat cu Bpanthen dar bubitele nu au disparut din contra par mai multe ( ca un herpes mai mare). Imi puteti spune daca e cazul sa ma sperii sau este doar o reactie alergica?
Am mai facut un tatuaj acum 2 ani la acelasi salon si nu am avut probleme!multumesc anticipat

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde