Decalotare copil

Cosmin78 in 6 Apr 2015 22:59 Categorie Sanatatea copilului

Buna seara.
Am un copil de 9 ani si vreau sa stiu daca decalotarea este obligatorie. Mentionez ca copilul nu are probleme dar vreau sa stiu daca afecteaza cresterea pe**sului acest lucru.
Va multumesc.

3 răspunsuri

- 7 Apr 2015 9:31

Buna ziua,
Nu se efectueaza decalotarea penisului indiferent de varsta si mai ales nu la copii atat de mari. Daca in perioada cat a fost bebelus a fost diagnosticat cu fimoza atunci trebuie sa va adresati unui medic chirurg pediatru pentru a stabili daca este necesara o interventie chirurgicala.

- 7 Apr 2015 9:56

Va multumesc de raspuns , cum am spus nu a fost diacnosticat cu fimoza, vroiam sa stiu daca afecteaza dezvoltarea normală a penisului.

- 7 Apr 2015 11:54

Acest lucru nu afecteaza cresterea si dezvoltarea penisului, deoarece decalotarea fiziologica (normala) trebuie sa se produca in mod normal la varsta de 3-4 ani cand copilasii incep sa se joace cu penisul sau ulterior cand au primele erectii. Decalotarea fortata poate duce la leziuni, care ulterior sa determine fimoza. Atat timp cat orificiul preputului nu este ingustat (fimoza) atunci nu este necesar sa interveniti in vreun fel.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde