Clostridium difficile

Alina-Irina in 28 Dec 2015 18:10 Categorie Boli infectioase

Buna seara!
Am 33 de ani si am avut neplacuta surpriza ca, in urma unei interventii laparoscopice relativ simple, sa fiu externata cu o infectie nosocomiala nediagnosticata la timp. La o a doua internare, in urma pozitivitatii testelor pentru cele doua toxine specifice bacteriei clostridium difficile, am urmat 10 zile de tratament cu metronidazol. La 4 zile de la finalizarea acestuia a urmat recidiva. Am refuzat o a treia internare. In dimineata aceasta am reusit cu greu sa inchei si cel de-al doilea tratament de 10 zile cu metronidazol si rifaximina. Ma tem foarte tare de o noua recidiva, mai ales pentru ca s-a constatat astazi la ecograf o inflamare a ficatului. Incerc din rasputeri sa suport toate efectele acelui tratament asupra ficatului meu si ma tem sa iau orice medicament care sa imi amelioreze starea de rau. In lipsa medicului meu curant, aflat momentan in concediu, va rog din suflet sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez pentru a mi se imbunatati starea si fara a provoca o noua recidiva a clostridiumului. (Medicul de familie mi-a recomandat Lagosa.)
Va multumesc frumos!

2 răspunsuri

- 29 Dec 2015 17:56

Buna seara ,
Dv relatati doua probleme :
-  infectie cu clostridium si
-  "inflamatia ficatului " ?? diagnosticata ecografic ??.
Metronidazolul e indicat in infectii de acest tip . Cea mai frecventa reactive adversa e scaderea numarului de  globule albe . De aceea se recomanda monitorizarea prin hemoleucograma a tratamentelor mai lungi de 10 zile .
Mai rar este posibil modificarea testelor hepatice  in cursul tratamentului. In mod normal la intreruperea tratamentului ele revin la normal .
Puteti ajuta ficatul cu lagosa (cum v-a fost recomandat)  sau cu alt hepatoprotector .
Acest tratament de sustinere a functiei hepatice nu are  legatura cu un risc de recidiva a infectiei .

- 29 Dec 2015 19:37

Va multumesc pentru raspuns! Iertati-mi nestiinta de a ma exprima corect in termeni medicali. (Daca imi permiteti sa ma explic... Am mers la spital acuzand stare proasta generala, transpiratii reci, greata, o inflamare usoara in partea dreapta, sub coaste, senzatie de greutate si durere in aceeasi zona si in spate. Pentru ca am refuzat internarea, in lipsa medicului meu curant aflat in concediu, mi s-a facut o ecografie abdominala banuindu-se o colica biliara. Rezultatul examinarii a fost acela ca bila era de dimensiuni normale, iar ficatul marit.)
Va multumesc inca o data pentru raspuns!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde