De ce se asociaza crizele de astm cu problemele de digestie?

raulitto in 31 Oct 2014 12:10 Categorie Astm

Buna ziua.
De cateva luni incoace patesc ceva ciudat, aproape in fiecare luna. Ma trezesc noaptea cu o durere de burta si o respiratie greoaie, de parca as avea astm (din cate stiu eu nu am, in rest respir foarte usor).
Ma duc la toaleta, iasa "apa" din mine cum se zice, apoi brusc ma simt foarte bine, din punct de vedere stomacal, insa respiratia grea si uneori tusea continua pentru inca 20-30 de minute.
Care ar putea fi cauza? Mentionez ca eu consider ca am un stomac rezistent ca sa zic asa, nu prea am avut probleme cauzate de mancaruri, deci pana si aceste dureri si iesiri la toaleta in miez de noapte imi par ciudate. Cu atat mai ciudate gasesc problemele de respiratie, care cu siguranta au legatura cu stomacul, pentru ca de fiecare data au aparut impreuna. Uneori se aude ca un suierat cand respir. Va rog sa imi indicati ce analize as putea sa fac si ce cauze credeti ca genereaza aceste "crize"... Multumesc

1 răspuns

- 31 Oct 2014 12:51

Buna ziua,
Exista mai multe variante. Fie aveti o alergie alimentara care declanseaza concomitent diaree insotita de crize de astm sau exista o afectiune digestiva din cauza careia apare diareea, iar datorita acesteia apar si aceste crize de astm.
Ar fi indicat sa consultati un medic pneumolog pentru o spirometrie si mai multe investigatii daca este cazul pentru a stabili daca intr-adevar este prezent un astm bronsic. De asemenea trebui sa va adresati unui medic gastro-enterolog pentru a depista cauza episoadelor repetate de diaree ( ex sindrom de intestin iritabil, parazitoze intestinale). Dupa aceste doua consulturi daca exista suspiciunea unei alergii alimentare atunci ar fi recomandat sa consultati si un medic alergolog.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde