De ce nu se prinde operatia?

ALIN O. in 3 Aug 2014 17:01 Categorie ORL

Buna ziua!
As dori niste sfaturi va rog frumos, am un frate care a fost diagnosticat cu rinita atrofica, avea perforare de sept si deviatie de sept, i-au luat oase din spatele urechilor si i-au refacut septul a fost operat la un spital din Cluj..toate au fost bune timp de 2 zile dupa care a inceput sa aibe scurgeri nazale (lichid galbui posibil puroi) si i s-a desprins operatia de la nas, mai exact sutura din varful nasului, practic avea carnea desprinsa in doua, a fost din nou la medicul care l-a operat iar a fost bine cateva zile si acum iar i s-a desprins operatia si mentionez ca partea de jos a narilor i s-a umflat ca si o iritatie.. sincer va spun ca incepem sa cedam psihic..ce ar trebui sa facem sa consultam alt medic sau nu stiu care ar putea fi problema de nu i se prinde operatia, va rog frumos daca puteti sa imi dati niste sfaturi pentru ca nu mai stim ce sa facem

9 răspunsuri

- 3 Aug 2014 21:33

Ce varsta are fratele si in afara de aceste probleme in sfera Orl  mai sufera de alte boli ( ex diabet zaharat)?

- 4 Aug 2014 11:56

Are 39 de ani, mai are ulcer pe stomac in afara de asta analizele i-au fost bune nu are nici o alta boala.

- 4 Aug 2014 12:01

Avand in vedere ca au aparut acele scurgeri nazale purulente, cel mai probabil dupa operatie a intervenit o infectie care a impiedicat vindecarea plagii respective. In mod normal ar fi trebuit prelevata respectiva secretie, trimisa la laborator, investigata, vazut ce microb este si tratat corespunzator. Va recomand sa cereti si o a doua opinie medicala in domeniu.

- 4 Aug 2014 12:46

va multumesc frumos pentru sfat

- 21 Oct 2014 11:44

Buna ziua!
Revin din nou dar de data asta cu un alt diagnostic, dupa o luna de la ultima postare (septembrie) am aflat ca el nu are rinita atrofica ozenoasa, are e o forma de cancer, un limfom non hodgkin la baza nasului si acum si in cerul gurii.       Din cauza lipsei de respect si neinteresul fata de oameni din partea dr. Silviu Albu, viata fratelui meu e mai in pericol decat ar fi trebuit. Domnul dr. Silviu Albu (mai e si profesor) nu a cerut nici un fel de analiza mai speciala la biopsie cand a facut cele 3 operatii inutile, teoretic i-a deschis doar cancerul mai mult de i-a afectat si palatul dur acum. Nu a cerut un pet scan sau CT niciodata desi noi i-am recomandat. Acum sarind peste aceasta parte cu operatii inutile,dureri,incompetenta,etc., as dori sa stiu daca poate sa faca radioterapie pe o rana deschisa (varful nasului nu e prins) medicul hematolog care il trateaza acum e un medic destul de bun dar as vrea sa stiu de ce i-a recomandat doar chimioterapie si de ce nu o combina cu radioterapie avand sanse mai mari de vindecare din cate m-am documentat, stiu ca aici e o sfera orl dar ma gandeam ca mi-ati putea da o idee sau un sfat cu ce ar trebui sa facem mai departe.
Va multumesc!

- 21 Oct 2014 13:51

Buna ziua,
Este posibil ca la noi in tara sa nu existe aparatura necesara pentru radioterapie in tumorile din sfera ORL sau o alta varianta este ca protocolul de tratament in limfomul Non-Hodgkin consta in chimioterapie si in functie de evolutie radioterapie. Tratamentul fiecarui tip de cancer se face pe baza unor ghiduri internationale, insa la noi in tara sunt adaptate in functie de medicamentele si dotarile spitalului. Medicul hematolog care cunoaste toate detaliile cazului este singurul in masura sa va precizeze daca este indicata sau nu radioterapia.

- 21 Oct 2014 14:55

Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns, astazi s-a discutat problema aceasta cu hematologul si ne-a spus ca el oricum urmeaza sa treaca si pe radioterapie la momentul potrvit, astazi urma sa faca cea de a 3 chimioterapie dar s-a amanat din cauza unei febre din care nu se stie de unde provine analizele din nou le iasa bine ma tem sincer de inca o veste "bomba", e o febra care nu dureaza mult vreo 20 sau 30 de minute in fiecare zi, de obicei spre dimineata dar daca ii da un paracetamol ii trece, buza superioara e umflata din care s-a si spart cu un lichid adipos i-a mai scazut acum din inflamatie dar nu mult, o fi posibil sa fie puroi si acum in buza, el luand si antibiotice de vreo 2 saptamani bune, a fost suspect de septicemie dar multumesc lui Dumnezeu nu a facut dar nu era nici departe, au gasit o bacterie "acinetobacter" la nas unde e desfacuta operatia. Bacteria a fost distrusa cred.. pentru ca ei acum nu stiu de ce inca mai face febra. Ar fi pacat sa amane acum chimioterapia..e si periculos are doar 2 chimo. nu stiu cat de stopata e boala inca.... la el toate sunt complicate.....
Din ce cauza ar putea face febra asta, oare sa se fi omis ceva ?
Va multumesc!

- 22 Oct 2014 10:52

Buna ziua,
Dupa fiecare cura de chimioterapie scade imunitatea organismului si atunci pot aparea diferite infectii in organism. Trebuie recoltate probe de la nivelul buzei si determinat daca intr-adevar a fost eliminata infectia cu acinetobacter.

- 22 Oct 2014 14:36

Buna!! 
Astazi i-au luat probe si acum asteptam rezultatele, vestea buna ar fi ca ieri si astazi nu a mai facut febra deloc, vestea rea ar fi ca s-ar putea sa se fi extins boala, s-a aprofunzat mai tare se pare ca in cerul gurii nu e numai necrozat, arata ca si o cupola cu o mica gaura, oricum pana nu il vede hematologul nu stim nimic concret, el e internat la boli contagioase din cauza presupusei "septicemii" de acum 2 saptamani, hematologul e plecat din tara si o sa revina doar luni, pana atunci nu cred ca va interveni altcineva de la hematologie, pentru ca asa e peste tot nu se baga nimeni unu peste altul si boala asa usor tot avanseaza....va doresc multa sanatate!
Va multumesc frumos pentru sfaturi!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde