De ce intarzie ciclul menstrual?

marya magdalena in 21 Iul 2014 14:54 Categorie Ciclu menstrual

Doamna doctor,am efectuat din nou testul de sarcina si la fel ca prima data,a iesit negativ.

Imi puteti spune va rog frumos posibile probleme pe care le.as putea avea din cauza carora ciclul menstrual continua sa intarzie?

7 răspunsuri

- 21 Iul 2014 18:09

Cand a fost ultimul contact sexual? Care este data ultim ultimei menstruatii si cat timp a durat? Ciclurile menstruale sunt regulate? 

- 21 Iul 2014 18:33

Ultimul contact sexual l.am avut seara trecuta.Ultima menstruatie a fost in luna mai de pe data de 20 pana pe 24.Iar ciclurile menstruale nu sunt intotdeauna regulate,adica vin deseori cu 3-4 zile inainte de data sau dupa! 

- 21 Iul 2014 18:38

Atunci va recomand sa consultati un medic endocrinolog pentru ca este posibil sa fie un dezechilibru hormonal. Trebuie efectuate urmatoarele investigatii: estrogen, progesteron, FSH, LH pt a stabili cu certitudine cauza ciclurilor menstruale neregulate.

- 21 Iul 2014 18:52

In legatura cu sarcina: daca in ultima perioada ati avut contacte sexuale neprotejate pt a exclude o sarcina in mod normal testul trebuie efectut la 3-4 sapt de la contactul sexual sau la o saptamana de la intarzierea menstruatie, insa la Dvs. avand in vedere ca nu ati avut menstruatie in ultimele 2 luni atunci nu ne putem ghida in functie de aceasta. Teoretic avand in vedere cele 2 teste negative cel mai probabil in momentul de fata nu sunteti insarcinata, insa trebuie vazut rezultatul testului dupa 3-4 de la contactul de aseara.

- 21 Iul 2014 21:23

Din informatiile pe care le.am citit pe internet am aflat ca menstruatia poate intarzia si din cauza scaderii bruste in greutate sau a cresterii in greutate.Este in regula daca urmez un tratament de cateva zile cu multivitamine?

- 21 Iul 2014 21:38

Intr-adevar modificarea greutatii corporale, precum si o perioada mai stresanta pot contribui la intarzierea menstruatiei, Vitaminele in general nu influenteaza menstruatia, cu exceptia vitaminei K.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde