Tratament micoza

Adriana Leon in 17 Sep 2015 12:09 Categorie ORL

Buna ziua! Timp de doi ani de zile ma lupt cu o micoza care mi-a aparut la ureche. Mi-au fost recomandate aproximativ aceleasi medicamente care isi fac efectul doar pentru o perioada de timp. Cum pot sa scap de aceasta ciuperca? Mi se formeaza coji si imi apar mancarimi...

4 răspunsuri

- 17 Sep 2015 12:23

 E numai la aceiasi ureche ?
Ati facut fungigrama din secretia otica si ati luat medicamente conform ei ?
 

- 17 Sep 2015 17:40

Cand mi-a aparut prima data aveam la ambele urechi iar una dintre ele ma durea foarte tare. Mi s-a recomandat alcool boricat, antibiotice si ketonal pentru durere. Am urmat tratamentul acela si mi-a disparut, doar pentru 3 sau 4 luni, cu aproximatie. Cand mi-a reaparut am consultat un alt doctor, iar acolo mi-a luat proba si mi-a aspirat ambele urechi. Doctorul mi-a recomandat alcool boricat si exoderil. La el mi-a trecut pentru o perioada si iar a aparut. La ultimul control mi s-a recomandat alcool boricat cu 2 creme travocort si travogen si niste pastile isoprinosine pentru imunitate daca nu ma insel, si mi-a spus sa merg si la un control giecologic..la controlul ginecologic totul a fost ok. Din ianuarie anul acesta si pana acum nu am mai avut nimic, dar acum iar mi-a aparut si doar la o singura ureche.
 

- 17 Sep 2015 17:48

Acum nu ma doare, dar am o senzatie de discomfort, pentru ca uneori elimina un lichid si imi apar mancarimi, mai ales dimineata. Ma gandesc sa mai merg la un control, dar va spun sincer ca nici nu mai am incredere in doctorii de aici din Bacau, desi am ales sa merg la clinici private. Daca mi-a aparut doar la o ureche ma gandesc ca poate este pe jumate eliminata ciuperca.

- 18 Sep 2015 8:16

Tratamentele urmate sunt bune chiar daca rezultele au fost temporare .
Sugestia mea este sa va intoarceti la unul din medicii la care ati fost si sa relatati asa cum ati facut - o si aici. De ce ?
Noua medicilor ne lipseste feed back ul negativ ! Respectiv credem cind pacientul care nu mai vine e rezolvat !
Un medic competent nu se supara  cind are un astfel de feed back , stie cum sa abordeze problema .
Alternativa ar fi sa mergeti la Iasi intr - un Centru Universitar la o Clinica X  sau al medicul Y , care va inspira incredere .
Pe de alta parte , nu stiu ce obiceiuri auriculare aveti . Insa o igiena excesiva e la fel de daunatoare ca lipsa ei !
Ma intereseaza cum evolueaza situatia dv.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde