Cum sa scap de tuse?

denisa25 in 14 Aug 2014 0:16 Categorie Boli ale sistemului respirator

Buna seara!In iarna am avut pneumonie bilaterala,am luat antibiotic,sirop pt expectorare plus ca am facut si aersol.Mi-a trecut pneumonia,dar am ramas cu o tuse seaca,care ma deranjeaza doar in timpul zilei,noaptea neavand nici o problema.Intr-un final am scapat de tuse(dupa 2 luni) cu tot felul de remedii.Ideea e ca acum de cateva zile am racit din nou,nu am pneumonia am verificat,nu ma simt rau dar din nou am ramas cu o tuse neplacuta ziua la inceput productiva acum seama.Precizez ca nu sunt alergica si nu am nici alte boli respiratorii.Puteti va rog sa imi spuneti care ar putea fi cauza?

1 răspuns

- 14 Aug 2014 9:55

Buna ziua,
Din pacate atunci cand vine vorba de afectiunile pulmonare, fara o ascultatie a plamanului e aproape imposibil sa depistezi cauza. Sunt foarte multe afectiuni respiratorii care determina tuse, incepand cu raceala banala in care din cauza mucozitatilor poate sa apara tusea si sfarsind cu afectiuni mai grave precum tuberculoza sau cancerul pulmonar.
Toate afectiunile respiratorii plus multe alte boli determina tuse, simptomul acesta fiind unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pacientul se adreseaza la medic. 
In primul rand trebuie stabilit in urma unei discutii si un consult la medicul de familie de unde anume provine tusea: laringe, faringe, plaman + obligatoriu ascultatia plamanului. Apoi trebuie investigata imunitatea si stabilit daca nu exista cumva o boala care scade imunitatea organismului in fata bolilor (de exemplu diabetului). Va recomand sa consultati un medic pneumolog si un medic alergolog pentru a stabili daca nu cumva este vorba de un plaman mai sensibil ( posibil astm bronsic sau bronhopneumopatie obstructiva cronica). 
Pentru a scapa de tusea ramasa in urma racelii puteti lua siropul de tuse Tusend 10 mlx3/zi si un spray pt nas in cazul in care sunt prezente secretii nazale (ex Biorinil).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde