Competenta medicala

ancasfrijan in 3 Mai 2016 17:12 Categorie Neurologie

Buna ziua,
De cativa ani, ma confront cu niste problem de sanatate pe care niciun medic la care am fost, nu a reusit sa le diagnosticheze; de aceea am pelat la dvs, poate reusiti sa ma ajutati.
Anamneza este urmatoarea:
De pe la varsta de 12 ani am stari de ameteala, care trec intr-o zi. In anul 2012, dupa o ameteala de scurta durata, insotita de stari de voma, mi-am pierdut cunostinta in timp ce vomitam, lucru care s-a intamplat de 4 ori in acea zi. Dupa 2-3 luni de la aceasta intamplare, am avut ameteli permanente in jur de 4-5 zile, dupa care totul s-a linistit. In acea perioada mi-am facut setul de analize la sange, la markerii tiroidieni, RMN cerebral, EEG, EKG, insa totul a iesit normal. La sfarsitul anului 2013 am mai avut un episod de ameteala simpla, fara alte complicatii si care pana a doua zi, s-a ameliorat. In anul 2014 am mai avut un episod de ameteala + varsaturi + pierderea cunostintei, crize care s-au repetat de 4 ori intr-o singura zi, apoi totul a revenit la normal. Dupa acest episod, nu am mai facut alte investigatii in afara de analiza sangelui, care mi s-a facut in spitalul unde am fost internata. In luna aprilie 2016, din pacate, am avut o alta criza (ameteala + varsaturi + pierderea cunostintei), despre care apropiatii mi-au spus ca a fost un pic mai violenta decat precedentele, am avut un fel de convulsii. In timpul unui episod de pierdere a cunostintei din acea zi, mi s-a oprit si inima pret de 2-3 secunde, dupa care mi-am revenit. De data aceasta mi-am facut din nou un set de analize a sangelui, EKG, EKG Holter, RMN, EEG. Toate examenele au iesit bune; doar la EEG s-a observant o descarcare neobisnuita, insa fara sa se determine ce anume o provoaca. La inceputul lunii mai, am mai avut un episod de ameteala, fara alte simptome, care a durat 4 zile.
In ceea ce priveste crizele cu pierderea cunostintei, dupa ce imi revin, cateva secunde nu stiu unde ma aflu, dupa care imi amintesc totul; cand lesin, totul se lumineaza in jurul meu; nu imi musc limba, nu am incontinenta urinara. Dupa fiecare criza de pierdere a cunostintei ma simt epuizata.
Imi dau seama atunci cand urmeaza sa ametesc, simt ca o greutate pe ochi, o transpiratie rece, dupa care totul incepe sa se invarta in jurul meu.
Nu m-am lovit la cap, nu iau medicamente, nu consum droguri, bauturi alcoolice sau tutun. Singura boala pe care am avut-o a fost hepatita A la varsta de 7 ani. Singura interventie chirurgicala a fost operatia de cezariana in 2013.
Am descris in amanunt tot ce mi se intampla, in ideea in care imi puteti spune daca problema pe care am, ar putea ascunde o boala cardiaca si care ar fi urmatorul pas in solutionarea acesteia.
Va multumesc anticipat si astept cu mare interes raspunsul dvs.
O zi frumoasa!

1 răspuns

- 4 Mai 2016 8:30

Buna ziua , 
E dificil de dat un sfat in asemenea caz , dupa ce ati fost examinata de mai multi medici din diferite specialitati .
Totusi  cred ca ar fi bine sa fiti revazuta de un neurolog , eventual , sa faca o proba terapeutica si sa va urmareasca in timp. 
Poate cel mai bine e sa mergeti intr - un Centru Medical Universitar , in zona in care locuiti sa va reevalueze sub toate aspectele. 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde