Ciuperca pe piele in zona pieptului

Tibea Alexandru in 9 Sep 2014 17:40 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua.Mi-a aparut de ceva timp o ciuperca in zona superioara a pieptului.Prima data am crezut ca este o alergie dar am observat ca nu mai dispare si incepe sa isi mareasca suprafata.As dori sa imi spuneti ce tratament sa folosesc pentru a scapa de aceasta problema.Va multumesc

4 răspunsuri

- 9 Sep 2014 20:16

Buna ziua, 
Va rog sa trimiteti o poza cu leziunea respectiva  pe adresa diana.enachescu@consultadoctorul.ro

- 9 Sep 2014 20:53

De cat timp aveti aceasta eruptie? Leziunile de pe piele sunt insotite de mancarime? Ati folosit vreo crema pentru tratament?

- 9 Sep 2014 22:47

Am eruptia de vreo jumate de luna sa zic da la inceput nu i-am dat importanta.Nu am mancarime sau alte probleme doar astpectul vizual ma deranjeaza

- 9 Sep 2014 23:43

In general infectiile fungice (pitiriazisul versicolor - tinea versicolor) ale pielii sunt insotite de mancarime. Tratamentul pentru o astfel de infectie se face cu ajutorul unui gel de dus Mediket Versi care trebuie utilizat in felul urmator:
Aplicati gelul pe corp si pe par zilnic primele 2 saptamani , apoi la 2 zile timp de inca 2 saptamani si masati gelul pentru a produce spuma . Lasati spuma sa actioneze timp de 3 minute , apoi clatiti meticulos.
Pentru urmatoarele 4 saptamani utilizati gelul Mediket Versi 1 data pe saptamana pentru a preveni reaparitia Tinea versicolor . Daca infectia reapare , incepeti tratamentul imediat.
Se recomanda folosirea gelului Mediket Versi 1 data pe saptamana pentru profilaxie.
Insa avand in vedere ca nu este prezent pruritul atunci este posibil ca depigmentarea pielii sa aiba o cu totul alta cauza ( ex vitiligo) si ar fi indicat sa consultati un medic dermatolog pentru a stabili exact etiologia.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde