Cistita?

LoreLore in 1 Feb 2016 16:33 Categorie Infectia urinara

Buna ziua,

De ceva vreme am simptome de cistita - urinat frecvent, o usoara usturime, iar apoi o senzatie de plin in vezica, permanent disconfort. Aceste simptome apar cam o data la o luna, o luna jumatate. Ultimele dati le-am analizat indeaproape, urocultura si sumarul de urina au iesit bine, repetate de doua ori. Am facut si analiza de secretie la gineco, a iesit foarte bine. La analizele de sange mi a iesit VSH sub media de 3,5-4 (3 mm in 30 min), hemoleucograma cu hemoglobina marita putin (15.1, normal fiind 12-15), neutrofile segmentate sub limita (59, normal fiind 65-70) si limfocite marite (33, peste limita de 27-30).

Doctorul mi-a spus ca nu este infectie urinara, data fiind lipsa bacteriei, ci ca sunt eu mai sensibila la frig. Analizele mi s-a spus ca nu sunt ingrijoratoare, aproape de limite. Am primit Utipro 15 capsule/ luna, timp de 6 luni pentru prevenire. Cand se instaleaza simptomele, le ameliorez cu antinevralgic, antiinflamatoare si comprese calde pe abdomen.

Respect toate normele de igiena, am foarte mare grija cum ma imbrac, beau multe lichide si totusi simptomele reapar, cel mai adesea la o zi-2 dupa contactul se*ual. De luni bune iau capsule cu merisor, vitamina C, beau ceaiuri si evit mancarurile picante, sucurile acidulate etc.

Mentionez ca am 21 de ani.

Ce ar trebui sa mai fac? Cum sa ma feresc si care o fi oare cauza?

Multumesc.

1 răspuns

- 2 Feb 2016 13:00

Buna ziua ,
Atat timp cat analizele confirma ca nu aveti infectie urinara sau probleme ginecologice ar fi de evaluat coincidenta care ati remarcat - o , respectiv aparitia simptomelor la o zi /doua dupa contact sexual.
Tratamentul atat cu utipro cat si cel simptomatic sunt in regula .

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde