cezariana sau nastere normala???

ancutzzza.m in 31 Iul 2014 22:22 Categorie Sarcina

buna seara!
sunt insarcina in 35 saptamani. La 13 saptamani in urma analizelor aveam valoarea anticorpilor antifosfolipidici de 330564. Am fost trimisa urgent la hematologie unde mi au dat de facut o serie de analize genetice, majoritatea au iesit ok in afara de mutatia PAI 1-pozitiv-genotip heterozigot si D-dimeri 0.56.am urmat tratament cu aspenter-1/zi magne b6 si elevit pana in saptamana 29. Lunar am repetat di D-dimeri care au fost 0.81, 0.89. Dupa saptamana 29 mi s a dat tratament cu fraxiparine 0.4 injectabil /1 zi pana la sf sarcinii si inca o luna dupa iar la analize D-dimeri au iesit 0.67. La ginecolog la ultima ecografie la 33 de saptamani mi s a zis ca fetita e un pic mai mica decat ttrebuie dar mi au spus sa nu ma sperii ca are timp sa recupereze. intrebarile mele sunt:1. e recomandata nasterea naturala sau o cezariana?
2.daca trebuie sa continui tratamentul cu fraxiparine si dupa nastere nu mi afecteaza alaptatarea?
Va multumesc din suflet si sper sa ma ajutati cu un raspuns .
.

2 răspunsuri

- 31 Iul 2014 23:44

Buna seara,
In sarcina se produce o modificare in procesul de coagulare a sangelui si apare o stare de hipercoagulabilitate a sangelui ( sangele se coaguleaza foarte usor). Acest lucru este normal in timpul sarcinii si previne aparitia hemoragiilor catastrofale care pot duce la moartea mamei si a fatului. In cazul Dvs. avand aceasta mutatie sangele Dvs are un motiv in plus sa se coaguleze mai usor si sa formeze trombi ( sange coagulat) care ulterior pot sa plece in circulatie si sa blocheze vasele de sange. Din acest motiv v-a fost recomandat tratamentul cu Fraxiparine, care este un anticoagulant al sangelui recomandat doar pe timpul sarcinii pentru a preveni coagularea sangelui. Dupa ce veti naste nu veti mai folosi Fraxiparine.
Recomandarea de nastere naturala sau cezariana o poate face doar medicul ginecolog in functie de mai multe factori care sunt implicati in mecanismul de nastere. In primul rand conteaza daca pelvisul Dvs. permite o nastere pe cale naturala, iar acest lucru se determina prin anumite masuratori fie cu ajutorul ecografului sau prin pelvimetrie externa sau interna. Apoi conteaza daca aveti anumite afectiuni, boli care reprezinta contraindicatii pentru o nastere pe cale naturala. Medicul ginecolog este singurul in masura sa stabileasca acest lucru.

- 1 Aug 2014 14:50

In afara de acea mutatie genetica nu am alte probleme de sanatate pana acum si nici contraindicatii pt o nastere pe cale naturala dar as dori sa stiu daca tratamentul cu Fraxiparine poate fi periculos in nasterea normala, daca exista vreun risc de hemoragie tinand cont ca ma poate lua prin surprindere si nu pot controla administrarea substantiei.
Daca dupa nastere nu pot continua tratamentul cu fraxiparine ce ar fi indicat sa iau? La hematologie asa mi a fost recomandat ...inca o luna dupa nastere dar ma gandeam sa nu dauneze bebelusului...
va multumesc!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde