cefalee intensa, stari de nervozitate, stare grava

T3ckTon1k in 25 Aug 2014 16:22 Categorie Migrena

Am o MARE proglema! Prietena mea in varsta de 17 ani se confrunta de 2-3 luni cu dureri de inima, hipertensiune, palpitatii, a fost internata doar o noapte, a primit niste medicamente de inima (aspacardin si alte medicamente comune) si a fost lasata acasa punand tot pe seama stresului. Dupa 1 luna a aparut o cefalee intensa care nu raspundea la medicamente, a facut un RMN si doc. a spus ca se vede ceva pe film si a intrebat-o daca avea emotii si a pus din nou totul pe seama stresului. Dupa cateva zile a inceput sa aiba furnicaturi ale picioarelor si sa uite chestii banale (ceea ce patim cu totii, nimic deosebit) dar acum cateva zile a inceput sa aiba crize necontrolate de care nu isi aminteste decat ft. vag, mama ei a povestit ca a incercat sa o atace pt ca i-a luat telefonul si a facut spume si a dus-o la alta doctorita care a pus din nou totul pe seama stresului. Chiar astazi a avut o astfel de criza la care am asistat doar eu in care repeta intr-una: "Ma omor" si se inrosise foarte puternic la fata, avea ochii bulbucati, a inceput sa se tavaleasca pe jos si abea dupa 5-10min am reusit sa o linistesc. Ce este de facut? Ce sa mai cred? In ultima vreme a trecut prin emotii ft. puternice.

3 răspunsuri

- 25 Aug 2014 17:02

Buna ziua,
Conform celor descrise mai sus, prietena Dvs. a fost vazuta de catre 3 medici dintre care unul chiar neurolog si absolut toti medicii au afirmat faptul ca nu sunt probleme de sanatate majore. 
Din punctul meu de vedere sunt 2 variante: prima in care schimbarea comportamentului, agresivitatea si durerile de cap pot fi determinate de o tumora cerebrala insa acest lucru a fost infirmat de catre rezultatul RMN, iar cea de-a doua varianta este ca aceste crize sunt determinate de niste tulburari de comportament specifice varstei in incercarea de a atrage atentia si atunci ar fi cazul de un consult psihologic sau chiar psihiatric.

- 25 Aug 2014 17:24

Multumesc foarte mult pentru raspuns, insa imi permit sa spun ca nu cred ca se pune problema unor tulburari specifice varstei iar doctorii pe care au consultat-o au fost putin depasiti de situatie. In primul caz, cel cu inima, ea a fost consultata doar de medicul de garda in toicul noptii, apoi la RMN doctorul a depistat ceva pe creierul acesteia dar a dat vina pe emotii (inainte de RMN a primit doar o pastila, nu stiu ce era dar, eu credeam ca se administreaza un lichid intravenos - foarte probabil sa ma insel), totusi tinand sa precizeze ca "poate ramane cu migrene permanente in caz ca stress-ul continua" dar si ca "trebuie sa se prezinte de urgenta la un alt medic in caz ca apar orice alte simptome". (nu a facut precizare la care medic dar a dat de inteles ca nu in Arad, ci la Timisoara, Cluj sau la un alt centru medical mai bun). Iar in ultimul caz, a fost consultata de o doctorita de familie care a spus ca: "e inregula daca nu se intampla mai mult de o data pe zi" (referindu-se la starile de lesin si perioadele de pierdere a controlului). Tin sa mentionez ca este o persoana serioasa si sunt convins ca nu ar juca doar teatru pentru a atrage atentia asupra ei. Ce este de facut? Credeti ca are rost sa se refaca RMN-ul la un alt centru mai bun? Credeti ca ar trebui sa mai asteptam cateva zile si sa creem o atmosfera mai putin steresanta in jurul ei si sa observam daca starea ei se imbunatateste? Va multumesc anticipat.

- 25 Aug 2014 17:34

Ok. Atunci in aceste conditii trebuie exclusa prima varianta: a unei tumori cerebrale sau orice alta afectiune care poate sa determine aceste simptome.
Puteti sa cereti o a doua opinie din partea unui medic neurolog pentru a se uita pe rezultatul RMN pe care il aveti deja efectuat si daca este cazul atunci sa va recomande fie repetarea RMN-ului sau alte investigatii mai amanuntite.
Indiferent de rezultat trebuie sa fie indepartata orice sursa de stres si sa fie in jurul ei o atmosfera linistita. 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde