Tratament stafilococ auriu in gat

blackscorpion0413 in 14 Aug 2014 21:40 Categorie Boli infectioase

Buna seara. Imi cer scuze ca va deranjez din nou. Sora mea a fost diagnosticata cu stafilococ auriu in gat. Mai mereu i se inflameza amigdalitele si practic se umplu de puroi, are nasul infundat si respira greu.A consutat doi doctori pana acum si i sa dat septilin si vitamina A. Niciun doctor nu vrea sa ii prescrie antibiotice si i s-a spus ca degeaba isi scoate si amigdalitele ca stafilococul ramane acolo. Ea este si alergica la axicef si penicilina. Ce putem face? Ne puteti recomanda un tratament? Va multumec mult.

3 răspunsuri

- 14 Aug 2014 21:49

Buna seara,
Banuiesc ca sora este mai mica de varsta, pentru ca in general stafilococul auriu se intalneste destul de frecvent in randul copiilor. Acest stafilococ nu se tratateaza cu antibiotic decat in momentul in care determina simptome si infectie la nivelul amigdalelor. In rest este lasat in pace, iar cu timpul organismul va scapa de el.
Se pot aplica la nivelul amigadalelor spray-uri precum Tantum Verde sau Hexoral (dupa varsta de 6 ani) pentru a dezinfecta zona respectiva. Daca stafilococul este prezent si in nas atunci se poate aplica Bactroban la nivelul mucoasei nazale. Tratamentul recomandat de medici este foarte bun si are menirea de a creste imunitatea organismului in fata infectiei.

- 15 Aug 2014 0:00

Sora mea are 24 de ani. Nu stim daca are si in nas. O sa consultam un medic sa aflam. Va multumesc mult  de tot. O seara frumoasa sa aveti si multa sanatate!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde