Ce solutii/tratamente recomandati pentru ARTERITA in stadiu avansat?

DragosAlex in 23 Mar 2015 11:25 Categorie Diverse

Bunicul meu sufera de arterita, este internet in spital de aproape o saptamana, i s-a aplicat tratament cu antibiotic, iar doctorul a spus ca poate sa mai o dupa asa pana in toamana, apoi necesita amputare. Problema se afla la ambele picioare, la dreptul mai rau ca la stangul. Ambele picioare au labele cu degetele umflate, invinetite si cu mici basici-bataturi ( tesut mort ).
La consultul dermatologic, i s-a dat tratament pentru micoze ( doar unguente si niste plasturi, pentru ca nu a putut mai mult, deoarece tratamentul din spital nu era compatibil cu cel oferit de dermatolog).
Ce putem face sa evitam amputarea? Tin sa precizez ca trebuie amputat din zona inghinala.
Am auzit variante legate de implantarea de bypass.

3 răspunsuri

- 23 Mar 2015 21:21

Buna ziua,
Conform descrierii si deciziei medicilor, care l-au consultat, s-ar parea ca boala este intr-un stadiul destul de avansat in care vasele de sange sunt aproape in totalitate obstruate (infundate).
De obicei tratamentul de revasculizare precum angioplastia percutanata cu balon sau by-pass-ul sunt indicate in functie de stadiul bolii. Ar fi indicat sa consultati un medic specialist in chirurgie vasculara pentru a stabili daca se poate interveni pentru a revasculariza vasele de sange.

- 23 Mar 2015 21:32

Multumesc mult pentru sfat.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde