Ce ne sfatuiti sa facem pentru imbunatatirea starii ei si ce activitati lucrative ar putea sa aiba sotia mea ca sa-i mai indulceasca un pic sufletul? Multumesc.

Valentin in 18 Apr 2015 11:49 Categorie Depresia

Buna ziua. De ceva vreme ma framanta o intrebare legata de suferinta sotiei mele care urmeaza de trei ani un tratament psihiatric dupa o depresie majora. Situatia financiara a familiei nu e tocmai fericita fiindca doar sotul (eu), aduce o bruma de banuti in casa, sotia fiind sfatuita de catre psihiatru sa intrerupa serviciul pentru o perioada de timp. Iata ca au trecut trei ani si ea simte lipsurile materiale, consumandu-se ca nu e capabila inca sa-si asume responsabilitatea unei sarcini (servici). Se panicheaza ori de cate ori se gandeste la asta, neavand incredere ca poate sa-si indeplineasca sarcina asumata. Dorinta ei de a lucra exista, dar nu stim nici unul din noi ce activitate ar putea sa aiba un om cu depresie majora care sa nu-i produca frica de responsabilitate. Am luat tot internetul la rand dar nimeni in Romania nu e interesat sa ajute bolnavi de genul acesta.Suntem o familie de oameni normali, cu un baietel pe care dorim sa il crestem normal intr-o armonie sufleteasca, ca orice om obisnuit. Ce ne sfatuiti sa facem pentru imbunatatirea starii ei si ce activitati lucrative ar putea sa aiba sotia mea ca sa-i mai indulceasca un pic sufletul? Multumesc.

1 răspuns

- 18 Apr 2015 19:38

Buna ziua,
Va recomand ca in primul rand sa consultati un alt medic psihiatru pentru o a doua opinie si eventual pentru a va recomanda un tratament corespunzator. De obicei nu este recomandat sa se renunte la serviciu decat daca acesta este cauza depresiei si produce anxietate pacientului, altfel este mult mai riscant ca un pacient cu depresie sa ramana fara o activitate care sa ii ocupe timpul.
Ideal ar fi sa gaseasca o activitate creativa eventual ceva gen handmade - diverse decoratiuni, bijuterii care pot fi vandute prin intermediul internetului sau la targuri. Este foarte important ca pacientii cu depresie sa fie integrati in societate, sa aiba o activitate care sa le ocupe timpul astfel incat sa nu aiba timp de ganduri sumbre sau chiar suicidale.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde