roseata in buric

jeni jeni in 21 Noi 2014 14:09 Categorie Afectiuni ale pielii

Am o fetita de 8 ani.Cam de o luna si ceva ia aparut in buric o roseata si putin ii zemuia.Am sters cu. Beisor deureche si era de culoare galbuie fara miros.Am mers la pediatru si mia dat sa ii dau cu betadina si baneocin crema.Am facut tratamentul asta 10 zile ,dar dupa ce iam intrerupt ainceput sa ii iasa iar umezeala aia pe peretii buricului.Am mers a doua oara la medicul de familie si ja zis sa ii dau cu apa oxigenata si de datavasta cu betadina pudra.I sa uscat pielea la buric e aspra ,i s-a lua si un rand de piele si tot nimic.Oare sa fie o ciuperca ,roseata a inceput sa se extinda.Ce sa fac?

1 răspuns

- 21 Noi 2014 22:20

Buna ziua,
Pentru stabili exact etiologia infectiei de la nivelul buricului ar trebui recoltata o proba din secretie si efectuata o cultura. In functie de rezultat se va stabili exact bacteria care poate fi un stafilococ, streptococ sau escherichia coli. De obicei infectiile la nivelul buricului nu sunt determinate de ciuperci.
Tratamentul acestor infectii de regula consta in aplicarea de alcool alb de 70 de grade (usuca zona respectiva si o dezinfecteaza), urmat de Baneocin Pudra care se pune in interiorul buricului si cu o compresa deasupra.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde