ce doctor trebuie sa consult si unde?

gabriella in 14 Noi 2014 22:51 Categorie Ortopedie

Buna seara, am facut un RMN la genunchiul drept pentru ca aveam dureri foarte mari in jurul genunchiului; din ce scrie acolo la rezultat nu inteleg nimic;
trebuie sa consult un doctor ori ortoped (dar nu e vorba de nici o lovitura sau accident) ori un doctor reumatolog (pentru ca la schimbari de vreme ma doare). Nu vreau sa arunc cu banii la toate cabinetele. Unde ar trebui sa apelez cu RMN -ul in mana? ce doctor ca specialitate si la ce clinica (Bucuresti)?.
Multumesc pentru sfat
gabriella

3 răspunsuri

- 15 Noi 2014 0:54

Buna seara,
Investigatiile de obicei sunt recomandate de catre MEDIC in functie de simptome si de examenul clinic al zonei dureroase pentru a stabili un diagnostic si nu sunt efectuate de pacient la cerere pentru ca altfel se ajunge in situatia  in care "din ce scrie acolo la rezultat nu inteleg nimic"
Este posibil ca o simpla radiografie sa fi stabilit diagnosticul din spatele acestei dureri si sa nu fi fost necesar sa aruncati banii pe acest RMN.
Din pacate, nu va pot oferi o recomandare catre ce specialitate sa va indreptati fara sa imi furnizati mai multe informatii legate de rezultatul RMN-ului sau de caracteristicile durerii (ex apare in repaus, la miscare, articulatia este umflata)
 
 

- 15 Noi 2014 16:30

Doamna Doctor,
 
Durerea este continua, nu are importanta daca stau in pat sau merg (cu greutate). A inceput acum vreo 3 saptamani, am avut un maxim foarte rau , acum este mai mica dar exista. Genunchiul nu este umflat, pare la fel cu cel stang la privire, de fapt durerea este semicirculara sub rotula, pe interiorul piciorului. Rezultatul la concluzii este: "rupturi gradul II la nivelul LCM si retinacula patellar medial asociind fuzee fluide si modificari edematoase de tesuturi adiacente si tibiale adiacente. Condropatie gradul II retropaletelara si de platou tibial antero-medial."
Oricare ar fi concluzia, consider ca trebuia sa aibe si o recomandare si un inteles pe limba pacientului (cat de cat). Pacientul are dreptul primordial sa cunoasca ce rezultat este citindu-l fara a scrie criptic si numai un doctor sa-l descifreze.
Nu este vorba de lovitura , de miscare gresita, am avut in timp demult glezna cu entorsa destul de urata. Am facut tratament de recuperare. Cam asta este. Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.

- 16 Noi 2014 2:04

Buna seara,
Medicii pentru a interpreta aceste investigatii invata 6 ani de facultate  + minim 3 ani de rezidentiat, iar din acest motiv rezultatul unui RMN poate fi descifrat doar de catre medici si nu poate fi tradus pacientilor.
Conform rezultatului acestui RMN la nivelul genunchiului aveti o ruptura la nivelul ligamentului colateral medial (LCM) si o alta ruptura a unui ligament de la nivelul rotulei. In acelasi timp la nivelul articulatiei genunchiului exista o condropatie - o posibila imbatranire la nivelul cartilajului articulatiei (fie din cauza traumei locale sau daca aveti kg in plus) si exista lichid in interiorul articulatiei.
Va recomand sa consultati un medic ortoped deoarece este posibil sa aveti nevoie de operatie pentru a repara ruptura la nivelul acestor ligamente.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde