Transpiratie excesiva, ten rosu, emotivitate crescuta

Nikolaus in 21 Iul 2014 19:07 Categorie Depresia

Salut

Am urmatoarele simptome:

Caldura excesiva la nivelul fetei si corpului
Transpiratii excesive in momente de stress,emotii si caldura ,transpiratia mainilor uneori
Ten rosu permanent (zona obrajilor) cea mai urata simptoma (cand ma spal pe obraji explodeaza de roseala sau cand ies in soare/sala la fel sunt super rosu la fata parca mias da duhul)
Intoleranta la caldura
Dureri in gat uneori,sunet ciudat la inghitirea lichidelor
Tremur al mainilor
Agitatie
Stari de emotivitate crescuta (de ex stau la o masa cu amici si vine o persoana noua o fata sau mai multe si ma privesc direct pe mine iar eu transpir pe loc si sunt nevoit sa plec de la masa ca sa imi revin)
Oboseala
Adorm si ma trezesc dimineata obosit incat mai e nevoie sa dorm o ora uneori
Am pus strat adipos pe abdomen deja
Fobie de multime
Nu ies ziua cand e cald sau soare nu pot merge nicaieri neinsotit pentru ca am stari de panica chiar daca nu se poate intampla nimic

Ma antrenez la sala de doi ani de zile am luat si suplimente gen(concentrat proteic,carnitina,aminoacizi bcca si etc)
Momentan am facut o pauza de 3 luni in care doar mancare si apa am consumat si nici un efect sa scada aceste simptome! ma gandeam sa fie ceva de la suplimente dar..

4 răspunsuri

- 21 Iul 2014 19:26

Precizez ca uneori ma mananca si obraji dar mancarime usoara

- 21 Iul 2014 20:20

O parte din simptomele ( transpiratia excesiva, tremor, roseata la nivelul fetei) pe care le descrieti ar putea sugera o hiperfunctie a tiroidei (secretie in exces de hormoni tiroidieni). Va recomand sa consultati un medic endocrinolog pentru o consultatie o ecografie tiroidiana si dozari ale hormonilor - TSH, fT4, T3.
Alte afectiuni care se insotesc de roseata sunt:
- tumora de suprarenala - feocromocitomului - pt a stabili diagnosticul trebuie dozate catecolaminelor urinare (urina pe 24h).
- sindromul Cushing - diagnosticul se face prin dozarea cortizolului seric sau testul de supresie a cortizolului pot fi efectuate.
- sindromul carcinoid ( manifestare a unui cancer) - dozarea acidului 5-hidroxiindolacetic (5-HIIA) in urina (urina pe 24h)
Pe langa acest consult endocrinologic va recomand sa va adresati si unui medic psihiatru pentru psihoterapia starilor de anxietate si de emotivitate, insotit de tratamentul corespunzator al acestora.

- 21 Iul 2014 21:51

Doamna doctor de mic copil eram rosu in obraji si foarte emotiv dar atunci nu luam in seama asta! acum deja e o obsesie vazandu-ma mereu rosu pt mine culoarea rosie deja e ceva horror! chiar ieri ma uitam la poze de mult si la fel eram rosu ca acum probabil acum tenul fetei sa mai senzibilizat si de la sala si de la caldura si etc neingrijire! mama si tata au la fel fatza rosie la efort si la repaus nu chiar asa rosie

- 21 Iul 2014 22:07

Nu ati mentionat deloc faptul ca aceasta simptomatologie o aveti de cand erati mic. Atunci in aceste conditii roseata de la nivelul fetei este cel mai probabil transmisa genetic, dar poate fi tinuta sub control prin tratamentul psihoterapeutic al starilor de emotivitate. Poate ar fi bine sa consultati si un dermatolog pentru a afla variante de tratament.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde