Stari de voma, dureri de cap

boboorange18 in 27 Iul 2014 16:54 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua, ieri am fost la plaja, am mancat destul de mult si cand am ajuns si acasa, si brusc,,am inceput sa am stari de voma dureri de cap...peste noapte am varsta de 5 ori, orice inghiteam dadeam afara..dupa parerea mea ar fi o enterocolita, acum stau pe ceaiuri de musetel si menta si orez fiert cu morcovi..

2 răspunsuri

- 27 Iul 2014 17:44

Daca nu au fost prezente si scaune diareice atunci simptomele pe care le descrieti sunt caracteristice pentru o insolatie.
Va recomand sa urmati urmatoarele recomandari

stati intr-un spatiu racoros, departe de razele soarelui. Camera trebuie sa fie, deasemenea, bine ventilata. Indepartati hainele in asa fel incat sa se expuna cat mai mult din corp la aer (cat mai multa suprafata corporala sa intre in contact direct cu aerul). Racoriti intregul corp cu apa rece, dar nu foarte rece, care poate fi pulverizata pe corp sau aplicata cu ajutorul unui burete, reusindu-se astfel scaderea temperaturii corporale. Se pot aplica pachete de gheata sau comprese pe abdomen, pe gat si sub axile (subsuoara), locuri unde vasele de sange mari se gasesc la suprafata tegumetului. Nu este recomandata administrarea de aspirina sau paracetamol (acetaminofen) sau orice alt medicament pentru a reduce temperatura corporala ridicata din timpul insolatiei. Nu folostii alcoolul pentru frectii pe corp si incheieturi. trebuie sa consumati mai multe lichide (1 -2 litri) in primele 2 ore pentru a va hidrata. Este necesara o perioada de odihna de 24 de ore, timp in care trebuie continuata inlocuirea fluidelor pierdute printr-o hidratare corespunzatoare puteti sa luati Metrocloramid pentru starile de voma

Daca aveti si scaune diareice atunci puteti lua Smecta sau Ercefuryl.

- 27 Iul 2014 19:21

au fost prezente si scaune diuretice, deocamdata totu este ok, numai sunt varsaturi, am sat pe ceaiuri de menta si musetel...paine  uscata si orez fiert cu morvoci, acum incerc si un iaurt..

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde