Cauza lesin

Ramona02 in 25 Mar 2015 16:53 Categorie Diverse

Buna ziua!
Am o mare problema.
Prietenul meu in varsta de 28 de ani are o mare durere in zona lombara de cateva zile. durerea se lasa in zona inghinala (partea stanga), se lasa in picior apoi acesta ii amorteste. Mai grav e faptul ca aseara a lesinat, i s-au invinetit mainile si fata si a scos un sunet infricosator. A mers la doua spitale de Urgente, dar i s-a administrat doar o injectie foarte puternica si l-au trimis acasa. De retinut mai este si faptul ca a acuzat dureri in zona inimii de cateva ori. L-am programat la un RMN pentru vineri in legatura cu spatele. Ce este de facut??
Va multumesc!

4 răspunsuri

- 25 Mar 2015 22:12

Buna ziua,
Simptomele pe care le prezinta prietenul sunt sugestive pentru o afectiune a coloanei vertebrale. In urma examenul RMN  se va stabili exact cauza. Poate fi doar o hernie, dar avand in vedere restul simptomelor ar trebui efectuat si alte investigatii precum analize de laborator si un consult cardiologic (EKG, ecografie cardiaca) pentru a exclude afectiuni mai grave.

- 26 Mar 2015 20:48

Cateodata nu il mai doare spatele, dar durerea in zona inghinala persista. Am mers astazi la un fizioterapeut in legatura cu spatele, i-a spus ca are probleme la coloana dar se asteapta si rezultatul de la RMN. Doctorul de astazi cand, l-a palpat, i-a spus ca are sigur hernie inghinala, dar culmea e ca nu are nici o umflatura in zona respectiva. 
Se poate depista hernia la RMN sau ecografie?
Va multumesc pentru raspuns!!

- 26 Mar 2015 20:54

Poate fi si o hernie inghinala in plus fata de afectarea coloanei vertebrale, insa ar fi trebuit sa se poata palpa sau sa se observe hernia la nivel inghinal. Diagnosticul de hernie inghinala se poate stabili prin examenul zonei respective si cu ajutorul ecografiei. S-ar putea si prin RMN, insa nu este indicat sa se efectueaze o investigatiei atat de scumpa atat timp cat se poate diagnostica mult mai simplu si mai ieftin. In schimb pentru afectiunile coloanei vertebrale numai cu ajutorul RMN-ului se pot diagnostica.

- 26 Mar 2015 20:59

Va multumesc frumos pentru informatii! 
Sa aveti o seara frumoasa!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde