cat de grava este banda de fibroza medio-pulmonara stanga???

iulian27 in 30 Iun 2014 18:36 Categorie Boli infectioase

buna ziua,am 27 de ani,in urma cu 7-8 ani am fost internat in spitalul de boli infectioase cu pungi de puroi pe plamanul stang unde am stat 3luni,m-am pus pe picioare si am iesit ameliorat,de atunci au trecut atatia ani vreo 7 cred de cand nu am mai facut o radiografie pulmonara,in ultimul an am avut probleme cu respiratia,tuse seaca din cand in cand,oboseam repede,dar niciodata nu am avut febra.la un control la plamani la serviciu asta acum 3sapt a observat ca nu se aude bine la plamanul stang si m-a trimis sa fac o radiografie,am stat 2 sapt de m-am gandit imi era teama sa o fac,pana miam luat inimia in dinti si am facuto.azi am luat filmul cu rezultatul medicului specialist de radiologie imagistica medicala care zice asa .banda de fibroza medio-pulmonara stanga,mi-a zis ca e grav dar ca nu e cazul sa intru in panica ca ma voi face bine,m-a programat la un consult specialist pneumolog joi la ora 14.stau cu frica am citit pe net tot felul de lucruri rele....astept un raspuns.multumesc anticipat

8 răspunsuri

- 30 Iun 2014 19:57

Evolutia depinde in functie de cat de mare este suprafata de plaman afectata de fibroza. Dvs probabil ati citit pe internet despre acea forma de fibroza care afecteaza ambii plamani si care evolueaza intr-adevar catre insuficienta respiratorie. In cazul Dvs doar o portiune de plaman este fibrozata, restul functioneaza normal. Nu este un motiv de ingrijorare. Trebuie doar sa aveti foarte mare grija si sa nu mai aveti raceli la plamani care sa afecteze si mai mult functia pulmonara.

- 30 Iun 2014 20:02

intradevar este doar putin pe partea stanga,daca imi dati o adresa de email va trimit si poza cu radiografia sa o vedeti!!!plamanul drept nu are nimic...deci nu trebuie sa imi griji mari???imi lasati adresa de email sa trimit poza cu radiografia????

- 30 Iun 2014 20:10

am luat adresa de email am sa o trimit imediat poza cu radiografia!!!si dupa astept un raspuns..multumesc frumoss

- 30 Iun 2014 20:18

v-am trimis email cu poza cu radiografia!!!astept raspuns aici!multumesc mult

- 1 Iul 2014 0:26

Radiografia din pacate nu este extraordinar de bine realizata, dar se observa ca fibroza nu este foarte intinsa la nivelul plamanului stang. As fi vrut sa vad mai bine pe radiografie plamanul drept, dar nu se poate din cauza faptului ca radiografia nu este bine incadrata si este supraexpusa. In principiu conform radiografiei intr-adevar lucrurile nu sunt foarte grave. In functie si de rezultatul la spirometrie ( pe care probabil o va recomanda medicul pneumolog) se va stabili cat de afectata este functionalitatea plamanului. Diagnosticul probabil o sa sune ceva de genul Disfunctie ventilatorie restrictiva usoara/moderata/severa.

- 1 Iul 2014 10:25

aha am inteles multumesc frumos.sa iti dea dumnezeu sanatate,deci nu trebuie sa imi fac prea mari griji ca eu ma gandeam la ce e mai rau.....se poate amelira situatia pe parcurs cu tratament nu??presupun ca ati vazut radiografii cu fibroze mai extinse...?

- 1 Iul 2014 10:33

Se poate face si tratament pentru a ameliora functia respiratorie. Nu este un caz foarte grav. Multa sanatate va doresc!

- 1 Iul 2014 10:38

multumesc asemenea...multumesc ptr raspunsuri.numai bine

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde