Cat de devreme se poate face un chiuretaj ?

MihaelaM in 31 Iul 2014 11:20 Categorie Avort

Pe data de 28 iulie a avut loc contactul se*ual, cand prezervativut s-a spart. La una sau doua ore dupa, am luat pastila de urgenta Escapelle. A ramas in sistem (adica nu am vomitat-o). peste 1-2 saptamani voi face si un test de sarcina pentru a fi sigura 100% ca a functionat pastila. Pana aici va rog sa imi spuneti daca am procedat si procedez bine. Daca pastila nu a functionat si testul va fi pozitiv, cand pot face un avort? in cazul sarcinii doresc sa scap de ea cat mai repede cu putinta deoarece am 18 ani si inca am de terminat o facultate. daca se poate eu as face avort si la 2-3 saptamani. doresc deci detalii despre avort: cat de devreme il pot face, cate tipuri exista (m-ar interesa in mod special sa fie mai ieftin deoarece NU imi pot permite unul de 800-1000 de lei. am inteles ca avortul este cu atat mai ieftin cu cat este facut mai devreme)

1 răspuns

- 31 Iul 2014 12:03

Contraceptia urgenta a fost administrata corect si teoretic o eventula sarcina a fost prevenita in aceste fel. In cazul in care ati ramas totusi insarcinata exista 2 posibilitati de avort care se fac incepand in primul trimestru de saricna (intre 5 si 12 saptamani)

Avort prin administrare de medicamente cu mifoprostol (hormon care induce travaliul si contractiile) sau cu mifepristona (blocheaza producerea de progesteron, dezvoltarea sarcinii si induce travaliul). Avort chirurgical - aspiratia manuala sau mecanica de tip vacuum a intregului tesut fetal din uter. 

In principiu nu ar trebui sa fie cazul de un avort avand in vedere ca ati luat Escapelle.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde