candida spp

deea cris in 2 Feb 2015 22:40 Categorie Boli genitale feminine

Buna seara,
Am nevoie de o parere avizata in ceea ce ma priveste.
In oct 2014 am fost diagnosticata cu klebsiela, am urmat tratament cu antibioticul din antibiograma si ovule, apoi am mers la control si de aceasta data a iesit e-coli. Am urmat din nou tratament cu zinat ( cf antibiogramei ) si ovule preparate in farmacie. La urmatorul control nu a mai iesit nimic, dar pt ca lactobacilii erau absenti am luat 2 luni gynophilus pt refacerea florei.
Acum la sf lunii ian 2015 am mers din nou la medic, deoarece secretia era prea abundenta si aveam o senzatie de disconfort. Medicul mi a recomandat cervugid 12 zile pana iese rezultatul.
Azi am luat rezultatul si apare candida spp, sensibil la nistatin si lactobacilii din nou absenti.Abia peste o sapt am programarea la medic.
As dori sa stiu daca este ok sa continui tratamentul cu cervugid?
Sa iau 7 zile si nistatin pastile, 2 pe zi?
Ce se intampla? Sunt f speriata si nu stiu ce sa cred...

1 răspuns

- 3 Feb 2015 11:22

Buna ziua,
Puteti sa continuati tratamentul cu Cervugid si sa asociati conform antifungigramei Nistatin 500000 UI 2 cp x 3/zi. Din cauza faptului ca sunt absenti lactobacilii ( bacteriile bune din vagin) atunci sunteti predispusa pentru infectii genitale. Ar trebui sa folositi dupa terminarea tratamentului ovule pt refacerea florei precum gynophilus, gyniel si suplimente precum Leukarrest sau Ginosept.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde