Candida

AndreeaTrif18 in 3 Sep 2015 23:24 Categorie Candida

Buna seara .. Sunt andreea si am aproape 18 ani .. de cateva zile am o infectie in gat si iau antibiotic Fromilid 500mg. Imi este frica sa nu fac candida de la antibiotic ..Se poate lua ceva pentru prevenirea acesteia? Mama mi-a spus sa iau Metronizadol arena250 ca sa nu fac.. Chiar as avea nevoie de un sfat .

2 răspunsuri

- 4 Sep 2015 9:50

De ce sa punem raul inainte ? Fromilidul l -a recomandat un medic ? 
Candida face parte din flora noastra de aparare , doar o inmultire  exagerata favorizata de atibiotic poate deveni suparatoare la o persona cu boli cronice .
Daca sunteti o persoana sanatoasa fara boli cronice semnificative , riscul e mic.
Daca apare candidoza , va intoarceti la medicul care v -a prescris antibioticul si vedeti ce va recomanda : va da tratament sau daca consultul nu e relevant faceti o analiza .
Se poate face si tratament preventiv . Exista o publicitate desantata care sa creasca vinzarile acestor medicamente pe buzunarul dv. 
Ma repet , din punct de vedere stiintific la persoane sanatoase utilitatea tratamentului preventiv nu a fost demonstarata . 

- 4 Sep 2015 13:22

Da,Fromilidul a fost recomandat de medic . Multumesc pentru raspuns .. cred cel mai bine este sa gandesc pozitiv ,sunt putin panicata cand vine vorba de pastile si de anumite boli (Nu am avut pana acum candida doar am auzit ca se poate face de la antibiotice ).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde