cancer pulmonar sau probleme la paratiroida?

Anabela in 15 Sep 2014 17:47 Categorie Boli ale sistemului respirator

Buna ziua, ma confrunt cu probleme repiratorii (lipsa aer), durere toracica la inspir, senzatie de corp strain in gat, mici adenopatii submandibulare (1.5 cm la ecograf). Astept rezultatul unor analize de sange si un exudat faringian. As dori sa va intreb in ce masura radiografia pulmonara putea rata un cancer pulmonar. Acum doua luni, cand au debutat problemele, radiografia pulmonara era perfecta. Nici medicilor nu le venea sa creada la cat de rau sustineam ca respir. De asemenea, tiroida este si ea in regula (confirmat ecografic+analize sange). Poate fi paratiroida pe fondul carentei de calciu? Multumesc anticipat pt raspuns.

3 răspunsuri

- 15 Sep 2014 18:59

Buna ziua,
Cu formatiunile de la nivelul claviculei ce rezultat aveti?
Adenopatiile submandibulare pot aparea daca sunt infectii la nivelul masele cariate sau pot ramane in urma unor raceli.
Radiografia toracica nu exista posibilitatea de a nu depista un cancer in conditiile in care Dvs. aveti aceste simptome clinice. Ar mai fi indicat sa efectuati un consult ORL. Insa avand in vedere ca pana acum rezultatele au fost toate in limite normale, este posibil ca problema sa fie psihica ... poate sunt doar niste crize de anxietate - atacuri de panica.

- 15 Sep 2014 19:18

Sincer, as prefera sa fie o tulburare somatica. Accept fara orgolii varianta de a merge la psiholog/psihoterapeut atat timp cat e exclusa orice cauza organica. Problema e ca aceasta lipsa de aer, ma rog, jena respiratorie, este permanenta...nu apare si dispare. Referitor la ciotul de pe clavicula, medicul hematolog care se ocupa de problema adenopatiilor, nu i-a dat importanta. Considera ca e o depunere de calciu. Pentru adenopatii, poimaine voi face o ecografie de parti moi. Am uitat sa precizez, ca sunt ''posesoarea'' unor mici ganglioni inghinali. Idem, nu li s-a dat importanta fiind mici. Hematologul apreciaza ca ganglionii isi mai fac aparitia si pe fondul unui sistem imunitar foarte slabit...cum e al meu, din cate se pare. 

- 15 Sep 2014 21:07

Ok, atunci incet sunt excluse toate afectiunile prin obtinerea de rezultate bune. Dupa ce obtineti rezultatele analizelor de laborator + exsudatul faringian + ecografia de parti moi va rog sa reveniti pe site. Nu uitati sa efectuati si un consult ORL.
Ganglionii inghinali daca sunt de dimensiuni reduse pot sa apara din cauza epilatului.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde