Calcul uretral iliac stg

ANAVLIS14 in 10 Ian 2015 14:29 Categorie Boli renale

Buna ziua si La multi ani ,am 37 ani si in urma cu o saptamana si ceva dupa dureri colicative ,am facut un ecograf si mi s-a depistat la rinichiul stang o ureterohidronefro
-za stg. cu un calcul de aproximativ 6mm,mi s-a dat un tratament cu no-spa si tramadol si mi s-a recomandat bai pt. a-l putea elimina si sa revin la control. Am urmat intocmai si la o saptamana situatia se prezenta la fel dar fara dureri. M-am internat pt. a mi se face investigatii complete si anume analize sange si o U.I.V ,analizele de sange au iesit bune,dar la U.I.V a aratat un calcul uretral stang partial obstructiv,voluminos cu hidronefroza secundara si indicatie de ureterolitotomie clasica. mi s-a mai spus ca trebuie sa rezolv in maxim 3 luni pt. ca altfel risc sa-mi pierd rinichiul. Va rog sa imi dati un sfat ,ce ar fi mai indicat sa accept varianta cu operatia clasica sau am inteles ca ar fi si o alta posibilitate mai putin invaziva ca sa zic asa ,calculul sa fie impins inapoi in rinichi si de acolo cu ajutorul laserului fragmentat/ Daca puteti va rog sa-mi recomandati niste clinici din apropierea jud. Hunedoara si niste specialisti ,pt. ca nu stiu pe nimeni.In speranta ca ma veti putea ajuta cu niste sfaturi,va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate.

1 răspuns

- 11 Ian 2015 0:14

Buna ziua,
Calculii renali cu dimensiun intre 5 si 7 mm sunt eliminati spontan in proportie de 50% daca este urmat tratamentul corespunzator si regimul hidric. Trebui sa consumati ceai de codite de cirese si matase de porumb aproximativ 2-2,5 l zilnic. Tratamentul consta in administrarea de antialgice ( Ex Tramadol), antispastice (No-Spa 4-6 cp/zi) si antiinflamatorii ( Ketonal, Nurofen). In perioada in care se asteapta eliminarea calcului este recomandat sa efectuati efort fizic si sa evitati sedentarismul.
Avand in vedere dimensiune calculului ar fi indicata ureteroscopia care presupune introducerea ureteroscopului si apoi o sonda cu ajutorul caruia este sfarmat calculul si ulterior se elimina fragmentele.
O alta varianta este litotritia care presupune administarea unor unde soc la nivelul calculului ce il determina sa se sfarme in mai multe fragmente pentru a putea fi eliminat.
Chirurgia deschisa nu se practica de foarte mult timp in cazul acestei afectiuni si oricum nu este indicata pentru un calcul atat de mic.
Va recomand sa urmati tratamentul mai putin invaziv, insa nu am posibilitatea sa va recomand pe cineva in judetul in care locuiti.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde