Calciu la limita superioara

Simona R in 22 Iun 2015 14:02 Categorie Diverse

Buna ziua,

Am noduli tiroidieni pe care ii monitorizez periodic prin vizite la medicul endocrinolog (analize si ecografie). Analizele facute pe data de 09 iunie sunt hemoleucograma completa, calciu, magneziu, proteine totale, TSH, FH, T4, estradiol, LH, progesteron, prolactina, cortisol seric, anticorpi Anti-Tireoperoxidaza, calcitonina, tiroglobulina si anticorpi antitiroglobulina.

Toate rezultatele au iesit in limite, in afara de volumul trombocitar mediu care are valoarea 12,1 fL, fata de 10,4 fL limita maxima.

Medicul endocrinolog m-a intrebat insa daca am luat calciu sau vitamina D3 in ultima perioada, deoarece a vazut insa ca valoarea calciului seric total este de 10,04 mg/dl, fata de limita maxima de 10,2 mg/dl si mi-a spus ca am hipercalcemie.

De asemenea, intrucat TSH este 0,5911 μUI/mL, fata de limita minima de 0,35 μUI/mL, mi-a recomandat sa iau seleniu timp de o luna de zile.

Ma nelinisteste foarte tare insa valoarea calciului si faptul ca mi-a spus ca am hipercalcemie. In perioada 27 mai – 02 iunie am avut o bronsita foarte urata pentru care pe langa antibiotice si antitusive (fromilid, teotard, ventolin, ambroxol, erdomed si eurespal), mi s-au administrat si doua injectii de dexametazona (la interval de doua zile) si un hemisuccinat cu miofilin intravenos. Am citit pe internet, desigur, ca administrarea de cortizon poate sa scada concentratia de calciu din sange.

Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca valoarea calciului sa fi fost peste limita maxima admisa (ma gandesc la peste 11 mg/dl) si sa fi scazut cu cele trei injectii cu cortizon pe care le-am facut pentru bronsita. Credeti ca este cazul sa fiu ingrijorata, sa repet analiza de calciu (la cat timp) si eventual sa verific urgent nivelul hormonului paratiroidian?

Va multumesc foarte mult!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde