Buna ziua!

Eugen C. in 9 Iul 2014 17:33 Categorie Neurologie

Am si eu o intrebare la dvs. daca as avea tromboflebita cerebrala ( nu stiu sigur daca am ) sau inflamatia a vaselor de sange , mici crapaturi ale lor, sau leziuni, ar fi indicat sa iau vitamina k?, am inteles ca este vitamina care favorizeaza coagularea sangelelui, si nu ar face rau ?, eu in special as vrea sa iau un complex de vitamine pt asa ziasa "nutritie" a organismului. si complexul are si vitamina k acuma aici se preziceaza ca are intre 20.000 si 60.000 UI am incercat eu sa le trasnform im mcg dar nu prea am reusit, nu ma pricep, de asta va si intreb, scria undeva ca un adult poate lua maxim 40 mcg pe zi si nu e indicata ptr oamenii care iau medicamente de inima, intrebarea este, poate influenta negativ in vreun fel, in mod real aceasta cantitate care este precizata in multivitamine adica vitamina k intre 20.000 si 60.000 UI sau este inofensiva.... Va Multumesc Astept un raspuns!

5 răspunsuri

- 9 Iul 2014 20:41

In cazul in care suferiti de tromboflebita (inflamatia unei vene asociata cu tromboza - formare de cheaguri de sange) indiferent de localizare nu este indicat sa utilizati Vitamina K deoarece aceasta are un efect antihemoragic ( opreste hemoragiile) favorizand coagularea sangelui si formarea de trombi.

- 10 Iul 2014 9:49

Va multumesc pentru raspuns! dar ar avea un impact negativ chiar la cantitatea prezitata de mine , si am inteles ca este si vitamina k sintetica ca medicament , eu foloseam vitamina cea naturala, era vorba despre spirulina, sub nici o forma nu o pot consuma? amestecul medicamentului era de spirulina + lucerna .. Multumesc !

- 10 Iul 2014 10:00

Factorul de conversie a mg in UI este 1, 49. Deci 1 mg = 1,49 UI. Rezultatul conversiei in mg este unul f mare. Cu toate acestea efectul ar putea sa fie diminuat avand in vedere ca nu este un medicament ci un supliment, insa riscurile sunt majore si atunci mai bine ati evita astfel de preparate.

- 10 Iul 2014 10:41

Multumesc! pentru raspuns! 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde