problema ciclu neregulat peste 3 saptamani

Ioanaa in 31 Iul 2014 0:42 Categorie Ciclu menstrual

Buna seara.Intampin o problema delicata.Am 19 ani ,nu un cicl regulat,insa precizez ,ca atazi,se implinesc 3 saptmani de cand menstrautia nu se termina.Ce e de facut?

1 răspuns

- 31 Iul 2014 11:43

Buna ziua,
Va recomand sa va adresati medicului ginecolog pentru o consultatie si investigatii suplimentare astfel incat sa se determine cauza menoragiei (menstruatie de lunga durata).
Cauzele menoragiei sunt diverse si numai printr-un control medical se poate stabili exact afectiunea care determina dereglarea menstruatiilor.

Dezechilibrele hormonale -  acest tip de dezechilibre apare de obicei in perioada adolescentei, dupa primele menstre. Dezechilibrele hormonale se pot corecta prin administrarea de anticonceptionale sau alti hormoni.
Fibromul uterin. Aceasta formatiune tumorala non-canceroasa poate duce, la randul sau, la instalarea menoragiei. Apare insa la femeile de peste 30-40 de ani.

Polipii cervicali. Mici excrescente localizate in canalul dintre vagin si uter, polipii cervicali pot declansa simptome precum menoragia din partea organismului. Polipii cervicali pot fi indepartati in timpul examinarii pelvine.

Boala inflamatorie pelvina. Anexita (infectia anexelor uterului -  trompelor uterine, ovar) poate fi o alta cauza a menoragiei si se refera la o infectie care se localizeaza la nivelul organelor genitale superioare ale femeii (uter, ovare, trompe). De regula, tratamentul implica administrarea de antibiotice timp de 14 zile.

Cancerul. Cancerul cervical, uterin sau cel ovarian poate declansa menoragia. Aceste cauze sunt rare, insa posibile, astfel ca, odata instalata hipermenoreea, este importanta realizarea unor analize amanuntite pentru identificarea potentialelor tumori maligne la nivelul organlor genitale.

 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde