boala celiaca

remuscristian in 3 Apr 2015 11:51 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua in urma unei endoscopii digestive superioare s-a constatat ca am helicobacter pylori din cauza carei aveam si niste dureri si neplaceri , mi s-a prelevat si o biopsie dupa 3 saptamani a venit si diagnosticul : mucoasa de tip duodenal cu zone prezentand scurtare a vilozitatilor cu eroziunea epiteliului glandular ,raport vilozitati : cripte modificat , infiltrat limfocitar intraepitelial in cantitate crescuta . Aspect compatibil cu Boala Celiaca . Se va interpreta in context anatomoclinic. Am anumite indoieli de diagnostic pentru ca initial mi se daduse diagnosticul altcuiva pe care il chema la fel ...rezultatul poate fi 100% boala celiaca ? sau poate ca bacteria helicobacter sa fi influentat ? Mentionez ca ma simt bine dupa tratamentul cu antibiotic am scapat si de helicobacter.

1 răspuns

- 3 Apr 2015 14:08

Buna ziua,
Din pacate nu am cum sa va lamuresc eu privitor la rezultatul pe care l-ati obtinut in urma biopsiei si daca intr-adevar s-a produs o incurcatura avand in vedere ca au fost 2 pacienti cu acelasi nume.
Boala celiaca presupune aparitia unor simptome digestive determinate de intoleranta la gluten (grau, secara, orz). Avand in vedere ca a in cazul Dvs. ati fost suspectat de o gastrita cu Helicobacter Pylori, iar simptomele s-au ameliorata dupa tratamentul corespunzator atunci intr-adevar este suspect acest rezultat al biopsiei.
Pentru certitudinea diagnosticului de boala celiaca puteti sa efectuati urmatoarele analize din sange: Ig E specific pentru gluten, si IgE total. Daca aceste investigatii au valori crescute atunci intr-adevar suplimentar de gastrita aveti si o intoleranta la gluten.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde