boala celiaca

giurgeadelina in 10 Apr 2016 21:21 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna seara, Am fost diagnosticata acum 2 luni cu boala celiaca , insa cam de ' saptamani ma confrunt cu o problema ciudata , mi se intampla ca in zona buricului atat pe partea stanga cat si dreapta sa se proemineze zona ,( sentimentul este asemanator cu cel din sarcina cand copilul impinge cu piciorul) , uneori apare dupa masa , alte ori dimineata pe stomacul gol , iar dupa ce mananc in partea stanga langa buric ramane o vreme mai proeminenta zona , am vb cu medicul de familie si zicea ca acolo probabil se strange mancarea si fiind foarte slaba de aceea este mai evident (am 41 kg si 156 cm) , medicul gastroenterolog a zis ca suspecteaza si o problema de colon , avand in vedere ca boala celiaca a fost depistata in gradul 3 a marsh ,in rest nu am scaune diareice, nici constipatie , am scaun zilnic . mananc doar fara gluten , inainte de diagnosticare si de eliminarea gllutenului nu am avut simptomele acestea , am incercat sa elimin si lactoza , deoarece am observat ca oarecum ma deranjeaza . Va rog spuneti-mi o fi normal tinand cont de afectiunile mele sa pot vedea cu ochiul liber cu se umfla diferite zone in abdomen ? Medicul gastroenterolog m-a vazut acum 4 sapt , si nu stiu daca e cazul sa merg din nou .

2 răspunsuri

- 11 Apr 2016 11:28

Buna ziua , 
Da , pot sa presupun ca fiind subponderala peristaltismul (miscarile ) intestinului sa fie vizible ??? . Deasemeni daca mancati ceva in zona stg. unde e stomacul " sa se vada o zona proeminenta ??? .
 In cazul dv : IMC ( indic de masa corporala ) = 16.8 ( normal peste 18,5 ) .Greutatea minima ptr un IMC normal ar fi 45 kg .  
Odata dieta aplicata , scaunul fiind normal m -as astepta sa asimilati mai mult !? Aceasta ar fi o intrebare la care numai medicul gastroenterolog va poate raspunde : de ce nu asimilati si sunteti inca subponderala ?
Spuneti toate acestea  medicului gastroenterolog , poate are alta opinie si va da o indrumare .
Multa sanatate !  

- 11 Apr 2016 20:08

Multumesc pentru raspuns , cu medicul gastroenterolog am vb in legatura cu greutatea mea si faptul ca continui sa slabesc , ulterior am fost si la nutritionist , si am inteles ca ceea ce mananc eu nu este suficient caloric , eu consumam sub 1000 de calorii pe zi , am redus strict produsele consumate si din cauza unei gastrite de reflux , nutritionistul mi-a facut o schema insa nu reusesc nici acum sa consum 2300 de calorii pe zi , avand in vedere ca din ianuarie am mancat foarte putin si doar chestii fierte banuiesc ca stomacul s-a obijnuit oarecum cu cantitatile putine, iar acum cand consum mai mult ma simt extrem de plina si e deranjat faptul ca efectiv pot vedea pe unde merge mancarea plus senzatia respectiva.... pe langa asta ce contribuie la slabitul meu este stresul. 
Multumesc inca o data

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde