Azospermie

Ionutzshoarecu in 30 Sep 2015 20:07 Categorie Boli genitale masculine

Buna ziua. Am fost diagnosticat in urma mai multor analize cu Azospermie obstructiva. As dori niste sfaturi daca se poate. Mulțumesc

1 răspuns

- 1 Oct 2015 12:47

Pe situl fertilitate.net am gasit informatii utile . 
Sper sa fie si noutati ptr dv. 
Daca nu sunt ar fi bine sa apelati la un specialist in andrologie . 

Este o problema de infertilitate masculina care presupune dificultati in producerea de spermatozoizi. Azoospermia nu lasa spermatozoizii sa fie ejaculati, lucru care are consecinte grave pentru calitatea spermei si mai ales pentru sansele cuplului sa conceapa un copil. Desi tratamentul azoospermei este posibil, in multe cazuri metodele de reproducere asistata sunt cele mai bune optiuni pentru cei care se confrunta cu aceasta problema.
Asa cum am mentionat, azoospermia este situatia in care spermatozoizii lipsesc la ejaculare. Fiind una dintre problemele serioase de infertilitate masculina, azoospermia reprezinta cauza la 10 pana la 15% dintre problemele de infertilitate masculina. Aceasta boala afecteaza aproximativ 2% din populatia masculina.
Problemele cu transportul spermei (cunoscute de asemenea si sub denumirea de azoospermie obstructiva) reprezinta 40% dintre cazurile de azoospermie.
Intrucat simptomatologia lipseste, este destul de greu de diagnosticat azoospermia. Barbatii care se confrunta cu aceasta problema au fluidul seminal normal ca si culoare si textura si nu intampina dificultati la ejaculare.
Pentru a determina daca un barbat sufera de aceasta problema este necesara efectuarea de teste de fertilitate, mai exact o analiza a materialului seminal pentru a verifica cantitatea si calitatea spermatozoizilor continuti.
In timp ce azoospermia non-obtructiva este in general mai greu de tratat, azoospermia obstructiva poate fi corectata in multe cazuri prin operatie"

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde