Avort prin aspiratie

Andreea Gabriela in 10 Dec 2014 16:30 Categorie Avort

Buna ziua! Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Acum 1 an si 6 luni am ramas insarcinata,dupa nici macar o luna am fost obligata mai mult sa fac avort prin aspiratie,la cererea prietenului meu. Dupa nici macar 1 saptamani am fost fortata sa intretin relatii se*uale cu el.Acum numai sunt impreuna cu el am un sot foarte atent cu mine si ne dorim sa avem un copil,am incercat mai multe metode dar se pare ca nu pot sa raman insarcinata. Se poate cumva sa numai raman insarcinata niciodata din cauza acelui avort? Ce sfat imi puteti da?

1 răspuns

- 10 Dec 2014 22:26

Buna ziua,
Avortul prin aspiratia vaccum are o rata mai scazuta a complicatiilor spre deosebire de restul metodelor de intrerupere a sarcinii.
In schimb in timpul procedurii de dilatare a cervixului se poate traumatiza colul uterin si se poate slabi aceasta portiune, iar ulterior sa existe probleme in a ramane insarcinata. In cazul in care in timpul interventiei s-a produs perforarea sau punctionarea uterului urmata de cicatrizare atunci poate fi afectata fertilitatea.
Infertilitatea in cuplu este considerata a fi prezenta daca trece mai multe de 1 an timp in care se intretin relatii sexuale neprotejate. Daca a trecut aceasta perioada atunci ar trebui sa va adresati unui medic ginecolog pentru a stabili daca sunt prezente leziuni care ar putea impiedica o eventuala sarcina. Ulterior trebuie sa consultati un medic endocrinolog pentru dozari hormonale, deoarece hipotiroidia determina frecvent infertilitate.
Daca totul este in regula din punctul Dvs. de vedere atunci sotul trebuie sa efectueze o spermograma si o spermocultura pentru a stabili daca este fertil sau sunt prezente infectii care afecteaza calitatea spermei.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde