AST/TGO si ALT/TGP mari fata de valorile normale.

mama5045 in 22 Sep 2014 20:31 Categorie Boli infectioase

Buna seara! Am fost internat in perioada 16.09.2014-22.09.2014 pentru ca am avut febra, camtrei zile la rand, 37-39. Bineinteles,scadea dar aparea in maxim 4 ore si am decis sa merg la urgenta ca nu stiam ce se intampla cu mine. In perioada internarii am reusit sa scap de orice simptom neplacut si multumesc lui Dumnezeu ca acum sunt bine. Insa doctorul mi-a spus ca sunt suspect de hepatita si asta pentru ca am AST/TGO si ALT/TGP marite fata de valorile normale. Pe data de 16 AST/TGO era 38,iar valorile normale sunt cuprinse intre 10 si 37. ALT/TGP era 43,cu valorile normale intre 13-40. Nu erau deosebit de mari,dar pe 21.09.2014 am avut o surpriza. AST/TGO crescuse pana la 70,iar ALT/TGP era 160. Se poate ca aceste valori sa fi crescut intr-un interval asa scurt datorita medicamentatiei pe timpul internarii sau am hepatita? Daca am,ce tip? Va rog,ajutati-ma,sunt disperat...

1 răspuns

- 22 Sep 2014 22:39

Buna seara,
Avand in vedere ca medicul respectiv va suspecteaza de hepatita nu v-a recomandat efectuarea unor analize pentru hepatita?
In momentul in care v-au externat nu vi s-a spus ce anume a determinat febra?
Medicamentele pot sa determine o crestere a transaminazele insa nu atat mult cum este in cazul Dvs.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde