Aslo mare

IoanaChionita in 19 Apr 2015 16:43 Categorie ORL

Buna ziua. De aproximativ 4 luni , ma chinui cu dureri in gat. Si tot de 4 luni, am amigdalele marite si rosii. La inceput am facut infectie in gat, puncte albe pe amigdale,care ulterior au trecut si au ramas amigdalele rosi. Acum 3 luni am facut niste analize la sange la recomandarea medicului ORL , iar Aslo a iest 800.. mi s-a dat sa fac moldamin 1/ saptamana, timp de 2 luni si repetarea analizelor Aslo a scazut la 600 si putin, o cantitate nesemnificativa pentru cat de mare era. Mi s-a zis sa mai fac 2 luni de moldamin si apoi sa repet analizele si daca nu scade, sa scot amigdalele. Acum mai am inca 2 de facut si trebuie sa le repet. Nu cred ca aslo a scazut cine stie cat. sau chiar daca a scazut, eu gatul tot rosu il am, abigdalele marite, ganglionii limfatici mariti, si din cand in cand apar durerile la inghitire.. dureri usuare la nivel de gat. Credeti ca amigdalele ar trebui scoase, ar fi mai bine pentru mine si pentru sanatatea mea? Am aproape 18 ani, fumez, beau sucuri acidulate, la orice adolescent la varsta mea. Dupa aceasta operatie sunt constienta ca nu ar mai trebui sa fac nimic din cele spuse, dar imi este tare greu.. cel putin sa renunt la tutun. Va rog sa-mi dati un sfat si sa-mi spuneti parerea dumneavoastra despre asta. Va multumesc anticipat!

3 răspunsuri

- 19 Apr 2015 20:10

Buna ziua,
In cazul in care ASLO nu scade dupa tratamentul injectabil cu Moldamin, atunci trebuie intervenit chirurgical pentru a indeparta amigdalele altfel exista riscul sa apara complicatiile infectiei cu streptococul beta hemolitic de grupa A (afectare renala, cardiaca, articulara).

- 19 Apr 2015 21:20

Nu exista un alt tratament mai puternic decat moldaminul , totusi n-as dori sa scot amigdalele pentru ca si aceasta operatie are consecintele sale, si trebuie sa fii mai atent si sa protejezi mai mult.. iar pentru iritarea gatului , care este rosu si inflamat complet, nu doar amigdalele, in afara de bioparox, tantum verde spray, strepsil intensiv, as mai putea face ceva pe care naturala?

- 20 Apr 2015 20:54

Se mai poate urma un tratament mai de lunga durata cu Moldamin sau cu Azitromicina, acesta fiind un antibiotic mai puternic. Pentru gat aplicati Tantum verde spray 2 puffuri pe fiecare amigdala x 4-6 ori pe zi, dupa nu beti si nu mancati nimic timp de jumatate de ora astfel incat sa isi faca efectul, intre administrarile de Tantum puteti folosi Decasept - 3 comprimate/zi si Isla Cassis. In loc de Bioparox va recomand sa folositi Orofar spray.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde