Arginina

spike009 in 29 Sep 2014 20:58 Categorie Diverse

Buna ziua,
As vrea sa va intreb cateva lucruri despre arginina...
Un var de al meu mi-a recomandat arginina pentru rezultate pe plan sportiv. El are o fata(11-12 ani) careia antrenorul i-a recomandat acest supliment argumentandu-i ca este foarte buna si ca aceasta va ajuta la cresterea in inaltime, forta si masa musculara. Eu am 14 ani si as dori sa va intreb daca este bine sa administrez acest supliment. Eu doresc rezultate cum ar fi: cresterea in inaltime, forta, detenta, masa musculara etc. Peste tot unde am citit, arginina ajuta la asa ceva.
As dori un raspuns cat mai complex...

1 răspuns

- 3 Oct 2014 10:29

Buna ziua,
Arginina este un aminoacid semiesential pentru adulţi, dar esenţial pentru sugari, copii şi adolescenţi aflaţi în perioada de creştere, deoarece sinteza endogenă (a organismului) şi aportul prin alimentaţie nu acoperă necesarul zilnic. Acest aminoacid are foarte roluri si functii in organismul uman incepand de la cel structural (intra in structura celulelor si tesuturilor) pana la functionarea corespunzatoare a tuturor organelor.
In general acest aminoacid se obtine din alimentatie, insa in perioadele de crestere cand necesarul este crescut poate fi folosit ca si supliment mai ales pentru tinerii sau sportivii care isi doresc dezvoltarea masei musculare.
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde