APTT SI LA2 scazut

carmina in 26 Apr 2015 20:44 Categorie Sarcina

Buna seara! Ma ajutati cu interpretarea acestor analize? APTT 24.8 (26-36/s) si LA2 8.4 (30-38/s). In urma pierderii unei sarcini, am mers la fundeni, la d-na doctor Uscatescu, care, in urma acestor analize, m-a pus sa fac la privat factorul V Leiden, dar care mi-a iesit negativ. Mi-a interzis ridicatul de greutati, fara efort, interzis statul in picioare, iar cand voi ramane insarcinata imi va da concediu. Dupa ce am plecat mi-am dat seama ca as fii avut cateva intrebari, dar cat eram acolo taceam si ascultam. Mi s-au dat vitamine, aspenter, elevit, insa nu sunt lamurita cu aceasta trombofilie, este ereditara sau dobandita? Eu am fost si fumatoare, dupa ce am pierdut sarcina m-am reapucat, as fi vrut sa stiu daca am voie sa fac sport si ce fel de sport? Si cat de grav este ceea ce am? Va mulțumesc

3 răspunsuri

- 26 Apr 2015 22:44

Buna seara,
Sunteti insarcinata in momentul de fata sau urmeaza sa ramaneti insarcinata si aceste investigatii au fost efectuate pentru a depista cauza pierderii sarcinii anterioare?

- 27 Apr 2015 13:26

Nu sunt insarcinata, acum iau tratament pt a ramane din nou gravida si pt a evita pierderea urmatoarei sarcini. Va mulțumesc 

- 27 Apr 2015 16:01

Daca erati insarcinata atunci in timpul sarcinii pot aparea modificari ale factorilor coagularii fiind o forma dobandita (ulterior totul revine la normal), in rest daca analizele sunt modificate in afara sarcinii atunci trombofilia este ereditara.
Pentru a stabili cu certitudine trebuie efectuata testarea genetica - gena MTHFR si in functie de acest rezultat se stabileste cu certitudine daca aveti sau nu trombofilie.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde