Anticonceptionale fara pauza

justme in 20 Sep 2015 21:36 Categorie Contraceptie

Buna seara. Iau anticonceptionale Artizia si luna aceasta nu am facut pauza de 7 zile deoarece am fost in vacant. Practic, sunt in momentul acesta la al doilea blister. Avand in vedere ca m-am intors din vacanta este posibil sa intrerup administrarea acestui blister si sa fac pauza de 7 zile sau trebuie sa administrez toate pastilele? In cazul in care se poate opri administrarea oricand, voi fi protejata cand voi incepe cel de-al treilea blister, in a 8-a zi sau trebuie folosita si alta metoda? Va multumesc.

3 răspunsuri

- 21 Sep 2015 11:26

Raspunsul are mai multe nuante .
Respectiv :
- medicamentele ar fi bine sa fie luate confrom indicatiilor din prospecte , si asa apar niste "pomelnice " de contraindicatii si reactii adverse
- este o practica relativ frecventa printre dv , femeile , sa procedati asa , ptr. un "reason " nemedical ; din cate stiu eu nu se iau insa niciodata mai mult de 2 blistere "legate " .
- ptr. " aspecte tehnice " cind/daca sa intrerupeti al doilea sau sa - l luati pina se termina ar fi bine sa va consultati cu cel care le -a recomandat ; nu as vrea sa va dau informatii false , un motiv in plus sa - l consultati ar fi sa - l intrebati daca puteti repeta procedura fara riscuri alta data .
- in priviinta protectiei cred ca un mijloc suplimentar ar fi rational , din punctul meu de vedere
Va rog spuneti - mi si mie ce ati aflat .
Multumec

- 21 Sep 2015 13:13

Va multumesc pentru raspuns. Cu siguranta voi contacta doctorul ginecolog pentru a ma asigura ca totul este ok. Si in prospectul anticonceptionalelor se precizeaza ca se acestea pot find folosite fara pauza si se pot opri pentru a avea menstruatie dar nu precizeaza si daca sunt protejata cand incept noul blister. Voi reveni cu noutati.  :) 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde