Analize sange

adinaaa in 24 Iun 2014 22:48 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna seara!Mi-am facut de curand analizele la sange si mi-a iesit ca am o problema cu ficatul. Cam asa arata ce mi-a iesit gpt 75 49 got 49 37 ggt 115 38.As putea avea hepatita? Va rog sa ma ajutati cu mai multe detalii cu ce as putea face. Va multumesc

1 răspuns

- 24 Iun 2014 23:06

O crestere moderata a transaminazelor nu reprezinta neaparat o boala de ficat. In hepatitele acute virale, alcoolice sau toxice - valorile transaminazelor  (TGO,TGP) cresc de peste 10 ori fata de normal. In hepatitele cronice virale sau in bolile autoimune - valorile transaminazelor cresc de obicei intre 2-5 ori normalul.
In cazul Dvs. valorile transaminazelor nu sunt modificate semnificativ incat sa ridice suspiciunea unei afectiuni hepatice. Cel mai des transminazele sunt crescute daca luati medicamente pentru alte afectiuni ( ex: medicamente pentru colesterol) sau in cazul ficatului gras ( steatoza hepatica).
Va recomand sa urmati un regim alimentar in care sa excludeti alcoolul, grasimile animale - carnea de porc, fara prajeli sau rantasuri. Incercati sa slabiti daca aveti kg in plus si urmati un tratament pentru sustinerea functiei hepatice cu Hepatoprotect 1 comprimat timp de 3 luni. Apoi repetați analizele de laborator peste 4 saptamani.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde