Analize Hormonale – probleme caderea parului

DuraEmanuela in 15 Oct 2014 22:40 Categorie Diverse

Buna seara. In urma unui consult ginecologic am primit trimitere pentru a face analize hormonale pentru urmatoarele: TSH, FT4, Prolactina, VSH, HLG, Glicemie, FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Trigliceride pentru a verifica daca am dereglari hormonale deoarece am probleme cu caderea parului. Precizez ca am facut inainte o ecografie pentru a verifica daca am ovare polichistice (pentru care am primit trimitere de la medicul dermatolog) dar se pare ca nu am. Nelamurirea mea este urmatoarea: Doamna doctor ginecolog nu mi-a precizat in a cata zi a ciclului menstrual ar trebui sa fac analizele, iar din cate am citit acestea se fac in anumite zile ale ciclului menstrual. Eu sunt in ziua a 24 a. Afecteaza acest lucru rezultatul analizelor? Pot face maine analizele sau trebuie sa mai astept?

3 răspunsuri

- 15 Oct 2014 23:22

Buna seara,
Daca Dna Dr. nu a precizat o anumita perioada cand sa le efectuati atunci puteti face analizele oricand deoarece oricum rezultatele vor fi interpretate in functie de perioada menstruala in care va aflati.
Dupa ce vor veni rezultatele veti vedea ca sunt mai multe valori normale in functie de perioada ciclului menstrual (ovulatorie, foliculara, luteala) si in functie de rezultat se interpreteaza daca valorile sunt sau nu normale.

- 30 Oct 2014 14:41

Buna ziua. Am facut analizele hormonale in ziua a 24-a a ciclului iar estradiolul a iesit 467.4
(Interval de referinta:
-Faza foliculara: 12.5-166 pg/ml
-Faza ovulatorie: 85.8-498 pg/ml
-Faza luteala: 43.8-211 pg/ml)
Este vreun motiv de ingrijorare? Precizez ca celelalte analize au iesit in limitele normale fazei luteale.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde