Analize hormonale

alyna in 11 Mar 2016 3:26 Categorie Viata sexuala

BUNA SEARA,
AM 30 DE ANI SI IMI DORESC UN COPIL, NU AM FOST NICIODATA INSARCINATA, IAR IN URMA ANALIZELOR FACUTE IN ZIUA 11 AM PRIMIT URMATOARELE REZULTATE:

TSH: 1.79 [0.39-4.0] µUI/mL

FT4: 1.22 [0.8-1.9] ng/dL

Prolactina: 15.8 [1.9-25] ng/mL

Progesteron: 0.377 [faza foliculara: 0.5-6.5, luteala: 8-87, sarcina: trim 1: 32.6-140, trim 2: 62-262, trim 3: 206.7-728] nmol/L

FSH: 9.84 [faza foliculara: 2.8-14.4, ovulatorie: 5.8-21, luteala: 1.2-9.0, menopauza: 9.7-153, contraceptive orale: 0-4.9] mIU/mL

LH: 24.7 [faza foliculara: 1.1-11.6, ovulatorie: 17-77, luteala: 0-14.7, menopauza: 11.3-39.8, contraceptive orale: 0-8.0] mUI/mL

Estradiol: [faza foliculara: 12-191 ovulatorie: 85-400, luteala: 30-210, menopauza: 11-65] pg/ml

Testosteron: 39.8 [0-73] nmol/L

Cortizol: 19.1 [5-25] ug/dL

Daca se poate sa ma ajutati cu o interpretare, va multumesc.

2 răspunsuri

- 11 Mar 2016 17:05

Buna ziua ,
Am sa fw intrebarea dv ginecologului .
Insa va trebui sa asteptati cam mult deorece nu sunt in tara si nu am adresa lui de mail , probabil la sfarsitul luni .

- 23 Mar 2016 10:35

Buna ziua , 
Dl. Dr. Catalin Bosoanca medic ginecolog , va raspunde : 
"Progesteronul este mic dar se face de obicei in ziua a 21 CM,  daca ciclul este la 28 de zile.
Lipseste valoarea estradiolului
Pt interpretare sunt necesare si date suplimentare cum ar fi antecedentele personale interventii chirurgicale, varsta etc "

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde