analize cultura col uterin

iulia0z in 20 Oct 2014 13:51 Categorie Boli genitale feminine

Buna ziua!Recent mi-am facut urmatoare analize:
Cultura col uterin:-CUltura aeroba,agar Geloza Columbia +5% sange de oaie,Chapman,Drigalski,Sabouraud GC/Candida Brill. Examen bacteriologic-lama:-Relativ frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde,
-Relativ frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile
,-Rari coci gram pozitivi dispusi in diplo si in lanturi scurte,
-Relativ frecventi bacili gram pozitivi cu aspect de lactobacili.Despre ce este vorba?Ce boala am?V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde cat mai repede.Va multumesc!

3 răspunsuri

- 20 Oct 2014 16:51

Buna ziua,
Aceste analize le-ati efectuat pentru ca aveati o secretie vaginala?  
Secretia este cumva alb branzoasa si insotita de mancarime?

- 21 Oct 2014 9:54

Am facut aceste analize pentru ca am o secretie alba,cremoasa,mirositoare,dar fara mancarimi.Ma lupt cu acesta secretie de 6 luni,dar fara rezultat.Aceste analize nu dau un diagnostic complet?

- 22 Oct 2014 11:10

Buna ziua,
Din pacate analizele efectuate nu sunt concludente pentru o anumita infectie. Prezenta leucocitelor - polimorfonucleare neutrofile este un semn clar ca este prezenta o infectie vaginala, insa trebuie efectuata o cultura din secretia vaginala pentru a determina exact daca este o infectie bacteriana, fungica sau parazitara (trichomonas).
Lactobacilii sunt bacteriile bune care sunt prezente in mod normal in vagin deci nu trebuie un tratament pentru acest tip de bacterie.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde