Amigdale

vasile1988 in 12 Ian 2018 23:04 Categorie ORL

Bună ziua,

Aș dori un sfat dacă se poate.
Am avut de mic probleme cu amigdalele. Mă răceam foarte des, cu dureri în gât și febră mare. De obicei mi se dădea penicilină injectabil, asta cât am fost mai mic. Acuma am 30 de ani, nu fac febră atât de mare și atât de des, dar mă doare gâtul tot timpul, cel puțin de o vreme.
Recent, am niște simptome mai ciudate: mă doare pieptul, simt ca o greutate, de multe ori parcă mă doare la inimă sau mă înțeapă, mă doare stomacul, mă doare aproape tot corpul, încheieturile, mâinile, picioarele. Pot da amigdalele asemenea simptome?
Ce investigații ar trebui să fac ca să fiu sigur că e de la amigdale? Ce investigații de sânge? Sincer mi-e teamă de operație, în special de cea clasică. Am auzit de operația cu laser, dar aud vorbind pe forumuri că au fost cazuri când a rămas microb acolo și a fost necesară o altă intervenție, se poate așa ceva?
Sunt și o persoană foarte activă, lucrez la două instituții diferite și nici nu prea am timp liber. Cât timp ar trebui să-mi iau concediu pentru vindecarea unei intervenții chirurgicale? După cât timp mi-aș putea relua activitatea?
Dacă se poate să-mi dați un sfat și să-mi răspundeți la întrebări. Nu știu pe cine să întreb să mă ajute cu un sfat. Eu sunt din Borșa, Maramureș.
Mulțumesc.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde