ambliopie la ochiul drept si strabism

Coman Mihaela in 7 Aug 2014 18:19 Categorie Oftalmologie

buna ziua! sufar de ambliopie la ochiul drept asociata cu strabism cu deviere. as vrea sa va intreb daca as mai putea face ceva pentru a-mi recupera vederea? caci am fost la mai multi medici care mi-au spus ca am depistat prea tarziu. Macar pentru deviere as putea face ceva? poate o interventie chirurgicala. Daca este posibila care ar fi pretul? Va multumesc!

2 răspunsuri

- 7 Aug 2014 21:40

Buna ziua,
Dintre toti medicii pe care i-ati consultat sper ca macar unul sa fi fost un medic oftalmolog chirurg specialializat in STRABOLOGIE, acesta fiind singurul in masura sa va raspunda la toate nelamuririle pe care le aveti.
Strabismul se poate trata in general pana la varsta de 6 ani, ulterior intr-adevar nu se mai poate interveni asupra defectului. Interventia chirurgicala in urma careia se realizeaza readucerea ochiului strabic in pozitia normala poate duce la DIPLOPIE (vedere dubla), iar aceasta este insuportabila si ulterior va trebui sa va acoperiti ochiul pentru a putea vedea. Daca va hotarati sa faceti totusi aceasta interventie chirurgicala atunci trebuie obligatoriu efectuat un test de diplopie. 
Nu sunt in masura sa va spun pretul unei astfel de interventii.

- 5 Noi 2014 13:44

Din experienta proprie, vederea dubla apare doar la oboseala, iar oboseala apare doar cand nu sunt purtati ochelarii. Am fost operat de strabism la in jurul varstei de 11 ani. Ambliopia nu a putut fi remediata, la fel ca in cazul expus, fiind depistata prea tarziu.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde