Amanare menstruatie orgametril reactii adverse

simona.cartarescu in 16 Iul 2014 19:03 Categorie Viata sexuala

Buna ziua !
Urmeaza sa merg la mare la inceputul lunii si chiar atunci imi va veni si ciclul menstrual . Nu iau antconceptionale , si as vrea sa aman cumva menstruatia. Se poate? Am auzit ca exista un medicament (orgametril,parca) care poate amana menstruatia. Cum se administreaza? E bine sa il folosesc? Are reactii adverese? Sau exista o alta varianta de amanare? Multumesc !

5 răspunsuri

- 16 Iul 2014 20:53

Singura metoda eficienta de amanarea a menstruatie, fara efecte adverse grave pentru sanatate este cu ajutorul anticonceptionalelor.
Nu va recomand sa folositi Orgametrilul pentru că determina dezechilibre hormonale.
O alta varianta este vitamina K, o substanţă care are efect antihemoragic, insa doar reduce sângerarea, nu o opreşte de tot. 

- 17 Iul 2014 13:10

Dar cum nu iau anticonceptionale , ce ar trebui sa fac ?
Este adevarat ca daca incep sa iau anticonceptionalele din ziua in care ar trebui sa-mi vina menstruatia , nu va veni pana ce nu incetez administrarea lor? va functiona ? 

- 17 Iul 2014 13:19

Fie incepeti sa luati anticonceptionale sau folositi vitamina K pentru a reduce fluxul si implicit disconfortul. Puteti incepe administrarea anticonceptionalelor cu o saptamana inainte, dar ar fi indicat sa consultati un medic ginecolog care sa va recomande ce fel de anticonceptional sa folositi.

- 17 Iul 2014 20:04

Nu am mai fost la un ginecolog. Imi va face analize? Sau ? cum afla care sunt cele mai potrivite anticonceptionale pt. mine? Ce ma intreaba ?

- 17 Iul 2014 22:45

In primul rand ar trebui efectuate niste analize pentru a investiga functia de coagulare a sangelui, transaminazele pentru a stabili daca ficatul suporta tratamentul, apoi anticonceptionalele au la baza hormoni, iar echilibrul hormonal este probabil unul dintre cele mai sensibile din organism de aceea trebuie recomandate in functie de ceea ce este potrivit pentru fiecare organism in pare ( se determina prin dozari hormonale).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde