durere in varful capului, aud zgomote

ionela vulpe in 21 Iul 2014 21:06 Categorie Neurologie

am o durere usturatoare cam in varful capului alteori aud un zgomot sau cate o intepatura ascutita

5 răspunsuri

- 21 Iul 2014 21:37

31 ..am doua fice ,si nu ma stiu cu nici o problema de sanatate

- 21 Iul 2014 22:00

Aceasta durere apare de obicei in momente cand sunteti foarte stresata si tensionata?
Sunt foarte multe cauze de durere de cap de la cele mai simple gen durerile care apar datorita stresului pana la cele mai grave gen tumori cerebrale.
Va recomand sa va adresati medicului de familie pentru a coordona o serie de investigatii in vederea stabilirii unei cauze din urmatoarele afectiuni posibile:
- Intoxicaţiile pot duce la durere de cap vasculară. Intoxicaţiile_cu_alcool nicotină şi cofeină formează cea mai mare grupă a acestora: fumători înrăiţi au, pe deasupra, o proporţie ridicată de monoxid de carbon în sânge, ceea ce contribuie la durerea de cap. 
- Hipertensiunea - determina apariţia durerii de cap (vasculare) la orele dimineţii, care trece adesea pe parcursul zilei. Uneori, durerea de cap este singura suferinţă de care se plânge hipertensivul.]
- folosirea anticoncepţionalelor orale; şi la acestea, uneori, durerea de cap este singura de care se plâng.
- Tulburări endocrine. La unii pacienţi, trebuie să ne gândim la eventualitatea unui diabet. Atât hipo-, cât şi hiperglicemia, poate aduce durere de cap, ca de fapt şi numeroase alte boli (între altele, boala_Addison. boala Cushing).
- arteroscleroza cerebrală ( depunerea de grasimi pe vase de sange de la nivelul creierului la pacienti cu clesterol crescut) durere de cap surdă, apăsătoare, difuz localizată. Prin relaxare, aceasta trece adesea, la efort, creşte din nou. 
- durerea de cap de tensiune, de efort - durerea este indicată ca fiind apăsătoare, ca o chingă în jurul capului, ca o senzaţie de coif greu care apasă capul
- Procese cervicale, din care, spondiloza cervicala este cea mai frecventă
- nevralgia nervului (n.) occipital major şi inferior care, de exemplu, poate fi cauzată de o afecţiune a coloanei vertebrale cervicale. Diagnosticul se stabileşte mai ales pe baza caracterului nevralgic al durerii; adesea este de observat o durere de cap de tensionare, efort, înaintea nevralgiei.
- procese care sunt localizare altundeva, de exemplu sinuzita, pot cauza dureri miogene la ceafă
- migrena

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde