Hernie inghinala

gherghelau94 in 29 Noi 2015 23:23 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna seara,

De ceva vreme au aparut niste dureri in zona din dreapta a abdomenului in partea de jos spre zona inghinala. La palpare simt o mica umflatura desi toata lumea pe care am intrebat au spus ca ei nu simt. Ma rog...
Am facut analizele necesare, am fost la un medic radiolog, am facut ecografie abdominala in care nu mi s-au gasit probleme, insa am unele dureri in acea zona, nu sunt acute insa persista in unele zile.
Am fost la un medic internist, dumnealui mi-a spus ca nu ar trebui sa-mi fac griji insa tot am unele dureri in acea zona. Ce este drept este ca am fost destul de stresat si eu de felul meu sunt o fire mai panicoasa. Baiu este ca incerc oarecum sa vad un diagnostic,desi si analizele dau bine inafara de o calprotectina de valoare 86 ...care dupa parerea doctorului internist nu este ceva grav si mi s-au sugerat anumite pastile.
As dori sa va intreb ...ar trebui sa consult un psiholog sau sa fac o colonoscopie ?? Nu stiu ce sa mai fac si mi s-a acrit ca la 21 de ani sa am anumite dureri.

2 răspunsuri

- 30 Noi 2015 8:57

Buna dimineata ,
Dv ridicati doua probleme .
1. Este hernie inghinala dr sau nu ?
In cazu herniei inghinale ex. clinic corect este relevant ptr. dg. , nu investigatiile !
Daca formatiunea pe care dv o palpati prezinta impulsiune ( simtit la deget ca formatiunea "impinge " usor pulpa degetului in canalul inghinal atunci probabil e hernie . Examinarea se face NUMAI stand in picioare , in nici un caz culcat .
De obicei formatiunea se simte doar cand stati in picioare si faceti un efort de contractare a musculaturii abdominale si nu o mai simtiti cand stati culcat . Un ex. clinic corect pune dg. Nu este de exclus la varsta dv si o colica apendiculara ( in cazul in care nu ati fost op. )
2. Care e etiologia durerilor abdominale daca calprotectina e 86 ?
"O valoarea calprotectinei fecale (µg/g)intre 50 si 150(µg/g indica o  inflamatie usoara a tractului gastrointestinal; raspunsul inflamator se poate datora unei infectii, alergii alimentare sau consumului de antiiflamatoare nesteroidiene "
Ca sa va edificati o colonoscopie e necesara dupa parerea mea . La 21 ani cancer nu poate fi . Exceptie : daca aveti o boala ereditara rara ! ( exista asemena cazuri,  daca mai multi descenti de gradul 1 si 2 au avut cancer de colon ) . Rostul investigatiei ar fi dupa parerea mea excluderea unei boli inflamatorii a intestinului .
Concluzie :
- ex. clinc corect ptr. excluderea unei herni inghinale (colici apendiculare ?)
- colonoscopie
Daca ambele sunt ok atunci cautati un psiholog .
V -as fi recunoscator daca ma tineti la curent cu demersurile dv. Ma intereseaza cazul .
Zi buna
 

- 1 Dec 2015 16:34

Buna ziua,
 
Am luat la cunostinta. De ceva vreme, am avut parte de un "examen psihologic" in urma caruia am stabilit ca problemele mele se trag din cauza stresului.
 
De doua zile m-am linistit si durerile au disparut. Insa cred ca daca voi mai simti vreodata ceva primul lucru voi merge la un medic chirurg pentru a face un examen si daca nici asa nu am nimic voi incerca si o colonoscopie.
 
Daca nu inseamna ca ar trebui sa vizitez mai des un cabinet psihologic.
Sper sa nu fiu ipohondru insa .. acum nici eu nu stiu.
 
Cu respect,
Andrei.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde