Am fost diagnosticata cu melamon in stadiul 1A. Dupa excizie sunt vindecata 100%?

andrada adam in 11 Iul 2014 15:16 Categorie Cancer

Buna ziua,
In urma excizarii si analizei histopatologige a unui nev atipic din zona abdominala dreapta am primit urmatoarele:
Diagnostic clinic:Melanom regiunea abdominala drt
Ex macroscopic: Fragment cutanat de 1/0,7 cm cu contur policlinic, usor elevata, fara a se observa ulceratii, ce prezinta central o zona imprecis delimitata brun negricioasa de 0,5/0,4 cm
Ex microscopic: Tegument cu anexe si hipoderm, corespunzator ariei brun-negricioasa descrise microscopic. Examenul microscopic evidentiaza un melanom extensiv in suprafata in faza de crestere radiala. Se evidentiaza extensie pagetoida. Nu exista focare de regresie si nici ulcerare. Nu se deceleaza invazie perineurala. Nu s-au identificat emboli limfatici. Nu s-au identificat mitoze. Breslow=0, 56mm: indice anatomic Clark I. Toate marginile de rezectie sunt libere. Cea mai apropiata este marginea de rezectie corspunzatoare orei 9 si se afla la 3, 1 mm. marginea de rezectie profunda este libera si se afla la 12, 2 mm., infiltrat inflamator limfomonocitar cu numeroase melanofage.
Concluzii: Melanom extensiv in suprafata, in faza de crestere radiala, stadiu I A- pT1aNxMxLoVoRo.
Dermatologul m-a asigurat ca sunt vindecata 100% in urma excizarii. Ar rebui sa mai fiu ingrijorata? Mi-a facut un examen al tuturor alunitelor, le-a notat si descris si, in prezent, nu mai prezinta nici una risc de melanom.
Va multumesc anticipat!

1 răspuns

- 11 Iul 2014 16:43

Melanomul a fost diagnosticat intr-un stadiu incipient, a fost excizat in totalitate si s-au respectat marginile de siguranta astfel incat sa nu existe recidive.Tumora nu a metastazat si nu a prins ganglioni limfatici. In principiu sunteti vindecata 100% din punct de vedere chirurgical, dar avand in vedere agresivitatea acestui tip de tumora va recomand sa va supravegheati in continuare alunitele de pe piele si sa efectuati controale medicale periodice pentru o surprinde o eventuala recidiva. Abia dupa 5 ani de la acesta onterventie daca melanomul nu reapare va puteti considera vindecata complet. Momentan ramaneti in expectativa si examinati-va periodic.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde