ALT crescut

AnaMN88 in 20 Mai 2016 10:35 Categorie Diverse

Buna ziua,

In urma unei analize la sange mi-au iesit cateva rezultate nu tocmai in grafic de care medicul meu de familie mi-a spus sa nu ma ingrijorez prea tare ca este o simpla anemie si sa iau fier. Nu imi fac griji de anemie cat de analiza ALTpentru care nu mi-a fost recomandat nimic si din cate m-am informat eu nu este chiar in regula. Precizez ca am 28 de ani. Mai jos am trecut valorile care nu au corespuns intervalelor:

Numar de eritrocite = 3.82 [3.92 - 5.08]
Hemoglobina = 9 [11.9 - 14.6]
Hematocrit = 30.3 [36.6 - 44]
Volumul mediu eritrocitar = 79.3 [82.9 - 98]
Hemoglob eritrocitara medie = 23.6 [27 - 32.3]
Concentratia medie a hemoglobinei eritrocitare = 29.7 [31.8 - 34.7]
Largimea distributiei eritrocitare - coeficient variatie = 19.4 [11.6 - 14.8]

ALANINAMINOTRANSFERAZA = 57.3 [5 - 31]

FT4 (TIROXINA LIBERA) = 11.88 [12 - 22]

Considerati ca ar trebui sa mai continui si cu alte analize sau ar trebui sa urmez un regim insotit de medicamente?

Multumesc anticipat,

1 răspuns

- 23 Mai 2016 10:46

Buna ziua ,
Tratamentul anemiei feriprive este simplu , insa este necesar sa se cunoasca cauza anemiei .
In priviinta ALT crescut este util sa se completeze  investigatiile cu alte analize hepatice ( de ex. markeri virali ptr. hepatita B si C ).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde